Premijer liga: Poraženi rukometaši Poreča

Tea Čorića su i ovako pokušavali zaustaviti (J. PREKALJ)
Tea Čorića su i ovako pokušavali zaustaviti (J. PREKALJ)

Pobijediti Karlovac na parketu Žatike u Ligi za prvaka i drugu godinu ostaje nerješiva enigma za rukometaše Poreča. Nakon što su prošle godine s istim suparnikom remizirali, ovoga puta Porečanima ni to nije pošlo za rukom, već su izgubili uz nevjerojatan broj vlastitih tehničkih pogrešaka i veliko ogorčenje dijeljenjem pravde sudačkog para Barle - Vučić

Naletjeli su u prvom poluvremenu Porečani na vrlo tvrdu obranu Karlovca koja im je dozvolila da prvi gol iz igre za poravnanje 4:4 (Gruičić) zabiju nakon više od deset minuta. Karlovčani su u prvih 30 minuta u čak pet navrata bježali na dva zgoditka prednosti, a Porečani taj zaostatak uporno i mukotrpno stizali. Sve do zadnjeg zaostatka u 22. minuti kad su konačno obranu 5-1 s isturenim Vedranom Mataijom stisnuli kako treba, te su u naredne tri minute s četiri gola (Buvinić, Čorić, Mataija, Miličević) svoj zaostatak od "minus dva" pretvorili u "plus dva" (12:10).

Vladimir Gruičić je prvim golom u drugom poluvremenu prvi put odveo Poreč na "plus tri" (14:11), no Karlovac je potom zabio šest zgoditaka u svega četiri minute i u 36. minuti prvi put stigao do vodstva od tri gola (17:14), a taj je nalet gostiju domaći trener Saša Ilić prekinuo pozvavši minutu odmora. Luka Cindrić je sedam minuta prije kraja svojim devetim golom na utakmici iz kontre "tri na jedan" doveo goste na visokih šest golova prednosti (25:19).

Tračak nade za Poreč se ponovno pojavio između 54. i 56. minute kad su Mataija s dva gola (jedan iz sedmerca) i Gruičić s jednim spustili zaostatak na svega tri gola (22:25) i ostalo je još sasvim dovoljno vremena da stignu vodstvo Karlovca. Minutu i pol do kraja Ilija Lovrinović je prvi put spustio zaostatak na "minus jedan" (24:25), a nakon što je već svojom desetim golom odgovorio Cindrić, Marko Buvinić je pola minute prije kraja ponovo doveo Poreč na svega gol zaostatka (25:26), no više vremena za poravnanje nije bilo.

Poreč - Karlovac 25:27 (13:11). Dvorana Žatika. Gledatelja 400. Suci: Barle i Vučić (oba Zagreb).

POREČ: Sladoljev (9+0), Cvitković (2+0), Ćosić 1, Mataija 6 (4), Thoss, Čorić 4, Vozila, Petrić, Lovrinović 2, Gruičić 4, Buvinić 5 (3), Miličević 2, Čužić 1.

KARLOVAC: Prezelj (7+0), Karić, Glumc (0+2), Borozan 3, Cindrić 10, Huljina, M. Štrucelj, Rački 2, Smojver, Požega 2, D. Štrucelj 1, Hadrović 1, Bačić 3, Batinić 5 (4).

Sedmeerci: Poreč 9 (7), Karlovac 4 (4). Isključenja: Poreč 10, Karlovac 16 minuta. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter