Premijer liga: Poraz buzetskih rukometaša

Ivan Vrkljan jedini na visini zadatka (S. ŽULIĆ)
Ivan Vrkljan jedini na visini zadatka (S. ŽULIĆ)

U posljednjem ovogodišnjem susretu rukometaši Buzeta propisno su se izblamirali na svom parketu protiv momčadi Medveščaka, a ono što su odigrali u nastavku susreta primjerenije je rubrici crne kronike negoli sporta.

Buzetska obrana ponovno je bila na ovogodišnjoj razini, dakle loša, no zahvaljujući igraču više i dvjema realiziranim sedmercima Vukelića, domaći su u 17. minuti došli do minimalnog vodstva (8:7). Jedini pravi "penicilin" za obranu "crno-žutih" bio je Vrkljan koji je svojom brzinom pronalazio pukotine u gostujućim redovima i u 22. minuti donio tri gola prednosti svojoj ekipi (11:8).

Ono što su Boglićevi igrači prezentirali u prvih 15-ak minuta drugog dijela definitivno nije spadalo u rang u kojem se natječu, a ne podignu li osjetno razinu svoje igre mogli bi do bodova stići još jedino protiv već davno otpisanog Varteksa i nikoga drugog (18:19 - 44').

Okupljeni gledatelji kao da su se u nevjerici pitali kad će se domaći probuditi iz "noćne more", a dotad su gosti koristili svaku priliku za pogodak i u dva navrata stizali do dva gola prednosti, posljednji put u 52. minuti (23:25). Kad vam ne ide i u stisci ste s vremenom, često dolazi do brzih i ishitrenih šutova koje vam u pravilu gostujući vratar brani. Upravo to dogodilo se domaćim igračima, što su mladi Zagrepčani obilato koristili u 58. minuti stigli do "plus 5" (24:29) i riješili pitanje pobjednika.

Zaostala utakmica 14. kola Premijer lige rukometaša: Buzet - Medveščak 26:30 (14:11). Sportska dvorana Buzet. Gledatelja 200. Suci: Jurinović (Zadar) i Mrvica (Biograd na Moru).

BUZET: S. Pobrić, Šverko 2, Prodan, Kisiček, Šćulac, Gašpar 5, Ljubotina 1, Vukelić 5 (3), N. Pobrić, Jović (4+0), Kozina 1, Gudić 1, Pavletić (1+0), Sirotić, Vrkljan 6, Galijot 5.

MEDVEŠČAK: Rončević, Gotovac 1, Godža 9 (3), Puljić 4, Marinčić 4, Golić, Tokić 3, Lind, Štembal 1, Horvat (11+0), Šokičić 2, Gudin, Jagić 3, Mravunac (0+1), Magdić 3.

Sedmerci: Buzet 4 (3), Medveščak 3 (3). Isključenja: Medveščak 6 minuta. (Velimir BOŽIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter