Premijer liga: Mataija veliko pojačanje Poreča

Vedran Mataija vratio se straoj ekipi (M. MIJOŠEK)
Vedran Mataija vratio se straoj ekipi (M. MIJOŠEK)

U svojih prvih šest premijerligaških godina Rukometni klub Poreč je na polusezoni uglavnom "prodavao" igrače koji su mu bili nositelji igre i stoga teorijski u drugi dio sezone ulazio oslabljen. No zadnje dvije godine Porečani su u zimskom prijelaznom roku u svoje redove vratili dva "kapitalca". Nakon što se prošle zime iz Zameta u klub vratio najperspektivniji kružni napadač Europe Teo Čorić, ove je zime njegovim stopama krenuo i Vedran Mataija koji će, nema sumnje, u nastavku sezone momčadi trenera Saše
Ilića biti veliko pojačanje.

- Još sam ljetos razmišljao o odlasku iz Nexea s obzirom na to da ukupno gledajući nisam bio zadovoljan tom prvom godinom provedenom u Našicama, a to se moje nezadovoljstvo nastavilo i tijekom prošle jeseni - prenio je motive svog povratka u Poreč Mataija.

- Ipak, glavni motiv zbog kojeg sam se odlučio na odlazak iz Nexea je nezavidna financijska situacija u toj sredini. Iskreno, ni sam precizno ne znam koliku mi naknadu sada moj već bivši klub duguje, ali u zbroju prošle i tekuće sezone to je nekih četiri-pet plaća. Znam da je iluzorno očekivati da me na odlasku Našičani do kraja isplate, dijela naknade ću se sigurno morati odreći zbog "čistih papira", ali se barem nadam djelomično naplatiti svoja potraživanja. Odlučio sam se stoga vratiti u Poreč i odigrati u njemu predstojeću polusezonu, a onda vidjeti što i kako dalje, kaže Mataija.

- Zatekao sam staru ekipu, od trenera Saše Ilića s kojim sam ustvari u karijeri i najduže radio, preko starih suigrača Rađakovića, Gruičića, Vujića, Thossa, Čorića. Ustvari, jedino s Rudolfom Čužićem još nisam igrao kao suigrač tako da uzevši u obzir cijelu momčad problema s povratničkom prilagodbom neće biti, dodaje. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter