Premijer liga: Buzet - Split 33:23

Neno Gašpar šutira pokraj Rina Bernata (S. ŽULIĆ)
Neno Gašpar šutira pokraj Rina Bernata (S. ŽULIĆ)

Utakmica 2. kola Prmeijer lige. Sportska dvorana. Gledatelja 300. Suci: Kober (Zagreb) i Sunajko (Dugo Selo).

BUZET: S. Pobrić (5+0), Šverko 1, Prodan, Kisiček 1, Šćulac, Gašpar 4, Ljubotina 3, Vukelić 3, N. Pobrić 3, Jović, Kozina 7, Gudić 4, Pavletić (12+1), Sirotić, Vrkljan 5 (2), Galijot 1

SPLIT: Previšić (7+0), Fistonić 1, Š. Šolić, Ivanišević 2, Šipić, Matković, Vranković 5, Merhar 4, Maretić, Šimić (1+0), Lušić, Bernat 2, N. Šolić 1, Jerković 7 (2), Božić Pavletić 1

Sedmerci: Buzet 2 (2), Split 3 (2). Isključenja: Buzet 2, Split 2 minute. Crveni kartoni: Galijot (22'- grubi prekršaj), Bernat (5'- grubi prekršaj).

U prvoj ovosezonskoj domaćoj utakmici, rukometaši Buzeta održali su mladim Splićanima jednosatnu lekciju iz modernog rukometa te uz velik aplauz publike stigli do prva dva boda. Iako se to nije odmah odrazilo na rezultat, domaći su odlično otvorili susret i poprilično lako izlazili na kraj s obranom gostiju, a samo zahvaljujući vrataru Previšiću Splićani nisu već u 5. minuti imali značajniji zaostatak (3:1).

Kako je funkcionirala obrana domaćih najbolje govori podatak da su gosti svoj prvi pogodak iz igre postigli u 11. minuti. Kako je susret odmicao "žuto-plavi" su bili sve sigurniji u napadačkim akcijama te su četvrtim pogotkom raspoloženog Kozine i serijom 3:0 svoju prednost podigli na osjetnih pet golova (8:3 - 15').

Mora se pohvaliti i učinak vratara Pavletića koji je u osam obrana ugradio i jedan sedmerac, no pad koncentracije u posljednje dvije minute koštao je Buzećane da na odmor odu pri vodstvu 13:8, iako su u 28. minuti imali najveću prednost u prvom dijelu od sedam golova.

Gosti su priprijetili smanjenjem zaostatka početkom nastavka, no s dva je pogotka odlični Pobrić ponovno trasirao put k visokom vodstvu (17:10 - 35'). Iako su Splićani u 42. minuti neznatno smanjili svoj zaostatak (21:16), Vrkljan je odigrao "simultanku" u naredne tri minute, pa su Boglićevi dečki otišli na ogromnih osam pogodaka prednosti (24:16 - 45').

Tamo gdje je stao Vrkljan nastavio je Ljubotina koji je s dva uzastopna gola okončao seriju domaćih 5:0, kojom u 47. minuti prvi puta stižu do dvoznamenkaste prednosti (26:16). U posljednjih deset minuta trener Boglić priliku je pružio i mladim igračima s klupe, ali želja i borbenost ekipe nije jenjavala (31:21 - 55'). Do kraja susreta domaći su znalački kontrolirali utakmicu, a odlično je svoje minute na vratima Buzeta iskoristio 17-godišnji Samir Pobrić koji je s pet obrana dignuo publiku na noge. (V. BOŽIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter