Premijer liga: Buzet - Gorica 33:32

Nezaustavljiv Bruno Kozina (S. ŽULIĆ)
Nezaustavljiv Bruno Kozina (S. ŽULIĆ)

U posljednjem susretu prvog dijela prvenstva rukometaši Buzeta velikom su mukom uspjeli prekinuti niz od tri uzastopna poraza te u tvrdoj i neizvjesnoj završnici stići do pobjede. Iako su i jedna i druga momčad neuvjerljivo otvorile ovu utakmicu, u takvom su se razvoju događaja nešto bolje snašli gosti koji su u šestoj minuti vodili 2:4. Ponajviše zaslugom vrlo raspoloženog Kozine koji je svojim golovima vukao ekipu Buzeta, "plavi" tri puta uspijevaju izjednačiti rezultat, posljednji put u 12. minuti (6:6) da bi golom Vukelića iz sedmerca minutu kasnije prvi puta stigli do vodstva (7:6).

Dvije dobre napadačke reakcije Šverka rezultirale su ponovnim izjednačenjem (11:11), no što je to vrijedilo domaćima kada su svojom poroznom obranom ponovo omogućili "crnima" da odu na 11:13 u 23. minuti. Golovima Kozine, Šverka i Gašpara "plavi" rade seriju od 3:1 i ponovno stižu u egal u 27. minuti (14:14,) da bi nakon još dva izjednačenja, pogotkom Galiota Buzećani stigli u minimalno vodstvo (17:16) s kojim su i otišli na odmor.

 (28:28). "Plavi" nikako nisu uspijevali doći u vodstvo sve do 57. minute kada je Vukelić bio siguran realizator sedmerca (32:31). U ključnim trenucima vratar Jović je devetom obranom skinuo zicer gostima da bi svojim trinaestim pogotkom sinoć fantastični Bruno Kozina dvije minute prije kraja pogodio za 33:31. Gorica je uspjela u sljedećem napadu ponovno doći do minimalnog zaostatka, ali ostalo je premalo vremena za igru da Buzećani ispuste vrijednu, ali teško izborenu pobjedu.

Susret 13. kola Premijer lige rukometaša. Sportska dvorana Buzet. Gledatelja 250. Suci: Cepanec (Turčin), Jeftić (Varaždin).

BUZET: S. Pobrić (2), Šverko 2, Prodan, Kisiček, Šćulac, Gašpar 5, Jakac, Vukelić 7 (6), N. Pobrić 1, Jović (9+1), Kozina 13, Pavletić, Sirotić, Vrkljan 4, Galiot 1.

GORICA: Sučić, Ceković 9 (3), Ferenčina 4, Laljek 6, Vozab 3, Senta 1, Bonić, Karlović, Dianić (4+0), Petrić (4+0), Debeljak 7 (1), Turan 2, Petković.

Sedmerci: Buzet 6 (6), Gorica 5 (4). Isključenja: Buzet 2, Gorica 8 minuta. (V. BOŽIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter