Premijer liga: Buzećani pali u infarktnoj završnici

Osam golova - Marija Galijota zaustavljaju Žarko Ćurić i Ivan Vida (S. ŽULIĆ)
Osam golova - Marija Galijota zaustavljaju Žarko Ćurić i Ivan Vida (S. ŽULIĆ)

Sportska dvorana u Buzetu. Gledatelja 200. Suci: Klapež i Pervan (oba Trilj). Buzet - Dubrava 33:34 (16:14).

BUZET: S. Pobrić, Šverko 2, Prodan, Kisiček, Šćulac, Bašić, Ljubotina 2, Vukelić 8 (4), N. Pobrić 1, Jović (15+0), Kozina 8, Jakac, Pavletić (1), Vrkljan 4, Galijot 8.

DUBRAVA: Kelemen, Kaleb 8 (2), Horvat 2, Kovačević 8, Kljajić 3, Vida 4, Pavlović 2, Dumenčić 3 (1), Badžek, Ćurić, Maričić 4, Punčec, Totić (17+0), Mihaljević.

Sedmerci: Buzet 4 (4), Dubrava 3 (3): Isključenja Buzet 6, Dubrava 8 minuta.

U vrlo uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici, odlučenoj doslovce u posljednjim sekundama, Buzećani su ubilježili prvi domaći poraz ove sezone, no usprkos tome dobili su zasluženi aplauz s tribina.

Obostrano čvrste obrane i pomalo brzoplete napadačke akcije s obje strane bile su glavno obilježje otvaranja susreta u kojem su se nešto bolje snašli domaći koji su imali minimalno vodstvo (4:3 - 6'). Utakmica najavljivana i kao dvoboj statistički najboljih vratara lige pripala je Joviću u prvih 15 minuta, koji je svojim obranama omogućio Buzećanima tri pogotka prednosti (9:6 ). Lišeni usluga Gašpara i Gudića, mnogo je tereta stavljeno na leđa ostatku vanjske linije domaćih, a Galijot i Kozina odlično su to odrađivali, zabivši polovicu golova "žuto-plavih" u tom razdoblju (10:7 - 17').

Zadavali su gosti velike probleme domaćima vrlo efikasnom igrom na kružnog napadača, no isto tako kvalitetna napadačka rješenja Buzeta održavala su prednost od tri gola (16:13 - 28').

Od starta drugog poluvremena Dubrava je malčice ubrzala svoju igru i sve češće dolazila u priliku izjednačiti rezultat (20:19 - 37'). To se i dogodilo minutu kasnije, a na Buzećanima se sve više primjećivao umor, zbog prekratke klupe i neadekvatnih zamjena. U tim su trenucima apsolutno prva imena susreta bili vratari Jović i Totić.

Napadi domaćih postajali su sve duži, dok su gosti svoje u pravilu brzo rješavali i deset minuta prije kraja susreta najprije izjednačili rezultat, pa došli i do minimalnog vodstva (27:28). No, stisnuli su domaći zube, što je prepoznala i publika te su Buzećani nošeni bučnom podrškom s tribina i pogotkom raspoloženog Galijota u 55. minuti ponovno preokrenuli rezultat (31:28), zahvaljujući seriji 4:0.

Gosti se nisu predavali, uzvraćaju s tri uzastopna gola (32:32 - 58') i susret uvode u neizvjesnu završnicu. Nakon što je Pavlović 30 sekundi prije kraja pogodio za novo vodstvo gostiju, imali su domaći posljednji napad za izjednačenje, no šut Vrkljana u posljednjoj sekundi zaustavio je Totić te su bodovi otišli put Zagreba. (V. BOŽIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter