Premiership: ManU osigurao rekordni, 20. naslov

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Manchester Uniteda osigurali su rekordni, 20. naslov engleskog prvaka nakon što su u susretu 34. kola Premiershipa na Old Traffordu pobijedili Aston Villu (3:0). To je ujedno 13. naslov prvaka za Alexa Fergusona, 28. trofej na klupi Uniteda, te njegov čak 48. trofej u karijeri.

Četiri kola prije kraja prvenstva ManU ima 16 bodova više od Manchester Cityja i matematički je osigurao titulu. Junak susreta bio je Robin Van Persie koji je zabio sva tri gola (2, 13, 33).

Na ljestvici najtrofejnijih engleskih klubova na vrhu se nalazi ManU sa 20 naslova prvaka, Liverpool im 18 titula, Arsenal je 13. puta bio prvak, a Everton devet. Slijede Aston Villa (7), Sunderland (6), Chelsea (4)...

United će do konca sezone pokušati postaviti još jedan rekord - najveći broj osvojenih bodova u jednoj sezoni. Rekord za sada drži Chelsea koji je u sezoni 2004/05. osvojio 95 bodova. United trenutnoo ima 84 boda, a u igri je još 12 bodova. Do konca sezone United još očekuju gostovanja kod Arsenala i WBA, te domaći ogled protiv Chelsea i Swansea Cityja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter