Premier liga rukometaša: Poreč - Zamet 24:22

Teo Čorić
Teo Čorić

Poreč - Zamet 24:22 (12:12). Utakmica 25. kola Premijer lige rukometaša. Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 600. Suci: Matija Gubica (Petrijevci) i Boris Milošević (Osijek).

POREČ: Sladoljev (6+0), Cvitković (2+1), Popović, M. Ćosić, Mataija 3 (1), Deak, Thoss 5, Čorić 4, Vozila, Petrić, Rađaković 4 (4), Lovrinović 1, Gruičić 3, Buvinić, Miličević 1, Čužić 3

ZAMET: Đurica (10+1), Slavić, Vučko 2, Vučetić, Hrvatin, Mrakovčić 8 (2), Černeke 2, Uzelac, Lončarić 2, I. Ćosić, Kružić 2, Karaula, Montanari, Golik, Sakić 5, Šunjić 1.

Sedmerci: Poreč 7 (5), Zamet 3 (2). Isključenja: Poreč 14, Zamet 14 minuta.

Poreč! Poreč! Zaorilo se (konačno) iz grla većine gledatelja na lijepo ispunjenim tribinama, što je u Velom Joži rijetka pojava, nakon što je Rudolf Čužić 44 sekunde prije kraja zabio gol za vodstvo Porečana 23:22, a onda domaća obrana 25 sekundi do kraja spriječila brzi pokušaj Marina Kružića za poravnanje. Sve je svojim petim golom na utakmici začinio Tim Thoss na samom isteku vremena i veliko slavlje rukometaša Poreča moglo je početi.

Pobjeda u najvažnijoj prvenstvenoj utakmici sezone u regionalnom derbiju sa Zametom za njih je značila i definitivnu potvrdu ulaska u elitnu skupinu od šest najboljih hrvatskih klubova.

Očekivano, do nje porečki rukometaši nisu došli nimalo lako, već naprotiv, "rudarskim kopanjem" protiv vrlo čvrstih Riječana u susretu prepunom adrenalina kakav se odavno nije osjećao na jednoj rukometnoj predstavi u Velom Joži.

Ulog je jednostavno za obje momčadi bio ogroman, plasman u Ligu za prvaka, u kojoj je međutim mjesta bilo samo za jednog, a to su mjesto ovoga puta pobjedom zaslužili domaći rukometaši.

Porečani su u prvom poluvremenu u tri navrata imali i prednost od tri gola, no riječki su rukometaši u prvih desetak minuta drugog poluvremena s dva vodstva od dva gola (16:14, 17:15) zaprijetili ugasiti Porečanima sve snove, no domaćini su golovima Čužića (jedan) i Vladimira Gruičića (dva) koji zabijao samo u prvom poluvremenu u kojem je jedino praktički i igrao, uspjeli vratiti prednost.

Premda je Poreč šest minuta prije kraja imao i dva gola prednosti (22:20) i prvi put u drugom poluvremenu napad za "plus tri" u kojem je Marin Đurica čudesno prvo obranio pokušaj Gruičića, a potom i novi pokušaj Tea Čorića koji je uhvatio odbijenu loptu. To je očito dalo krila Zamećanima koji su za 30 sekundi prvim golom Davora Šunjića prvo smanjili zaostatak, a nakon što je potom isključen Thoss, Luka Mrakovčić je dvije minute prije kraja poravnao na 22:22.

No, Saša Ilić je potom uzeo minutu odmora i u sljedećem napadu Šunjić je nešto više od minutu do kraja prekršajem na Iliji Lovrinoviću zaradio isključenje što je omogućilo Čužiću da s igračem više kasnije zabije gol za novo vodstvo Poreča čime je svoje suigrače praktički usmjerio na put konačne pobjede. (K. KLARIĆ; snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter