Premier liga rukometaša: Medveščak NFD - Poreč 28:28

Stefan Vujić (Arhiva/M. MIJOŠEK)
Stefan Vujić (Arhiva/M. MIJOŠEK)

Medveščak NFD - Poreč 28:28 (15:12). Utakmica 3. kola Premijer lige rukometaša. Dvorana Sutinska vrela u Podsusedu. Gledatelja 100. Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd).

MEDVEŠČAK NFD: Rončević (9+0), Mravunac (2+0), Marinčić, Gotovac 4 (2), Gadža 1, Puljić, Golić, Tokić 4, Lind 1, Štembal 2, Pašalić 7, Jagić 4, Pavlović 1, Vuletić, Magdić 4.

POREČ: Sladoljev (6+2), Cvitković, Čužić 4, Ćosić 3, Vujić 9, Rajko, Čorić 3, Buvinić 2 (2), Vozila, Rađaković 1, Thoss 1, Gruičić 2, Miličević 3.

Sedmerci: Medveščak NFD 4 (2), Poreč 2 (2). Isključenja: Medveščak NFD 12 minuta, Poreč 14 minuta.

I nakon tri kola u novoj sezoni rukometaši Poreča ne znaju za poraz. Nakon startne pobjede u Vinkovcima i s drugog gostovanja vratili su se kući neporaženi, premda ovoga puta u Zagrebu nisu uspjeli pobijediti, već se zadovoljiti "samo" s bodom u nadmetanju s povratnikom u premijerligaško društvo Medveščakom NFD.

Premda, na kraju su Porečani propustili prigodu i pobijediti. Naime, pet-šest sekundi prije kraja pokušaj Stefana Vujića obranio je Medveščakov vratar Luka Rončević za konačnu podjelu bodova koja se, kad se uzme u obzir cijeli tijek utakmice, može smatrati realnim ishodom.

Porečani ponovno nisu na pravi način ušli u susret, u prvom poluvremenu obrana nije bila na željenoj razini, a s takvim načinom igre ni vratari nisu mogli dati svoj doprinos, pa statistika prvog poluvremena govori nevjerojatan podatak da oba porečka vratara, Tomislav Sladoljev i Mario Cvitković, nisu uspjela zaustaviti niti jednu loptu. Do polovice prvog poluvremena rezultat je bio poravnat (5:5), a onda su Zagrepčani pobjegli na četiri gola prednosti koje su imali u šest navrata.

Daleko bolji, čvršći i odlučniji je bio porečki nastavak, gosti su stisnuli obranu od samog početka i punih devet minuta nisu dozvolili domaćinu da poentira te su serijom 5:0 konačno i poveli (17:15). Prijetili su Porečani u drugom dijelu pobjeći i na osjetniju prednost, u šest su navrata imali i tri gola razlike, zadnji put u 52. minuti (27:24), ali u presudnim trenucima nisu znali definitivno prelomiti utakmicu na svoju stranu.

Zadnje vodstvo imao je Poreč u 54. minuti (28:26), ali nakon što su Jagić i Tokić za dvije minute poravnali, u završnih pet minuta ni jedna momčad nije uspjela poentirati, uključujući i već spomenutog Vujića na samom kraju. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter