Premanturci se ceškaju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog komaraca Premanturci navecer ne mogu mirno sjediti na terasama, što je bio povod nositelju Nezavisne liste Vladimiru Periši da na sjednici Opcinskog vijeca zatraži ponovno zamagljivanje, ali i provjeru je li tvrtka koja je za to zadužena dobro obavila posao.

Naime, ove godine u opcini Medulin zamagljivanje obavljaju dvije tvrtke, Eko servis Matic i Sani.Tres, a za kampove i Arenaturistove hotele zadužen je Zavod za javno zdravstvo Istarske županije. Za premanturske i medulinske komarce zadužen je Eko servis Matic, koji razlog za veliki broj komaraca na tom podrucju nalazi u konkurenciji.

- Moj inženjer ide danas na dogovor s komunalnim redarom u Medulin jer treba ponoviti zamagljivanje. Problem su Arenaturistovi objekti koje Zavod za javno zdravstvo ne zamagljuje, jer im, navodno, ne placaju, pa komarci s tog podrucja idu okolo, kaže Nikola Matic, vlasnik navedene tvrtke.

No, njegove navode opovrgava Nediljko Landeka iz Zavoda za javno zdravstvo jer, kaže, Arenaturist im uredno placa te oni po pozivu odgovornih osoba u kampovima zamagljuju podrucja za koja imaju potpisan godišnji ugovor.

Mještanima sigurno nije toliko važno tko je nadležan za koje podrucje, vec ih brinu svakodnevni ubodi komaraca pa je Zavod i u srijedu zaprimio pozive vezane uz komarce baš iz Premanture, konkretno s podrucja Rupina.

- Zvali su nas ljudi ovo ljeto u više navrata, i to iz Medulina, Premanture i Pješcane Uvale, ali sam ih preusmjerio na Opcinu Medulin jer je angažirala dvije tvrtke koje se bave zamagljivanjem, kaže Landeka i najavljuje da ce ovih dana zamagljivati u kampu Tašalera, po narudžbi vlasnika kampa.

Zašto je Opcina dala posao dvjema tvrtkama i koliko je to efikasno? - Probali smo ovo ljeto problem riješiti s dvije tvrtke da vidimo koja ce se pokazati boljom da bismo znali za drugu godinu. Obje su onda i smanjile cijenu. Nakon sezone analize ce pokazati tko je bio efikasniji, komentirao je medulinski nacelnik Goran Buic.


Podijeli: Facebook Twiter