Premanturac šamarao na skupu mještana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zorana Peruška (39), predstavnika pulske Lucke uprave, je na skupu mještana u Premanturi o dodjeli i placanju vezova u lucicama Runke i Polje ošamario 56-godišnji Drago Krivicic iz Premanture, navodno pod utjecajem alkohola. Protiv 56-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog pocinjenja prekršaja protiv javnog reda i mira.

Incident se dogodio na skupu gdje je prisustvovalo oko 40 mještana, a raspravljalo se o odluci o dodjeli i placanju vezova. Krivicic je ocito nezadovoljan odlukom o placanju veza u lucici Runke i Polje poceo verbalno napadati sudionike.

Prema policijskom izviješcu, Premanturac je 28. veljace oko 19 sati tijekom sastanka mještana u prostorijama stare škole bez ikakvog povoda fizicki nasrnuo na Peruška. Nakon napada na predstavnika Lucke uprave Premanturac je poceo vikati i na 42-godišnjeg Aleksandra Vojaka, direktora tvrtke za upravljanje luckim podrucjem Buža, iz Medulina.

Krivicic je, prema rijecima napadnutog Peruška, prvo verbalno napao Vojaka i približio se stolu za kojim su sjedili  Peruško i nacelnik Medulina Goran Buic, a koji su ustali i pokušali smiriti Krivicica. No, potonji je ošamario Peruška.

Zoran Peruško nam je u kratkoj izjavi kazao da osobno nema namjere baviti se tim nemilim dogadajem, ali da je Lucka uprava Pula i Opcina Medulin podignula prijavu protiv Krivicica buduci je na sastanku ošamario službenu osobu Lucke uprave.

Drago Krivicic, poljoprivrednik iz Premanture i vlasnik barke koji je nezadovoljan povecanjem cijena vezova, priznaje da je došlo do incidenta ali ne da je ošamario Zorana Peruška, vec ga je, kako tvrdi, samo odgurnuo. Takoder navodi da za svoje postupke ne traži opravdanja, o cemu ce, prema njegovim rijecima, odluciti sud.  (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter