Premantura ostaje bez svoje butige

U Premanturi butiga za sada radi, ali dokad?
U Premanturi butiga za sada radi, ali dokad?

Zatvaranje Puljankinih prodavaonica tijekom posljednjih nekoliko mjeseci zateklo je mještane općine Medulin budući da su neki od tamošnjih stanovnika ostali bez jedinih mjesta za opskrbu, osobito prehrambenim proizvodima.

Potaknuti pismom iz medulinske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske, na taj su problem javnost i Puljanku upozorili medulinski načelnik Goran Buić i predsjednik općinskog Vijeća Medulina Marko Zlatić.

- Nakon niza godina slabe opskrbljenosti tih trgovina osnovnim prehrambenim proizvodima, problemi su eskalirali tijekom ove godine kad su dućani najprije skratili radno vrijeme, a onda su u proljeće zatvoreni Puljankini marketi u Vinkuranu i Pomeru, prije dva tjedna zatvorena je butiga u Banjolama, a najavljeno je zatvaranje i dućana u Premanturi, ukazuju Buić i Zlatić.

Općini Medulin, ističu, obratila se i predsjednica medulinskog SUH-a Vera Vidmar, koja je u svom dopisu navela da je Puljankina ponuda najpotrebnija upravo osobama treće životne dobi koje u nekim mjestima nemaju zimi gdje kupiti kruh. Hoće li umirovljenicima biti omogućeno dobivanje trgovačkih usluga od prodavaonica Puljanke u Pomeru, Banjolama, Premanturi i Vinkuranu, pita Vidmar.

- Puljanka nastavlja sa zatvaranjem prodavaonica, i to u onim mjestima gdje je poslovanje sigurno rentabilno, s obzirom da je u naseljima na području općine Medulin velik postotak stanovništva treće životne dobi, koji se ne opskrbljuju u velikim supermarketima, već u trgovinama "svog najboljeg susjeda", navodi načelnik općine Medulin Goran Buić.

Činjenica je, ističe, da je Puljanka i danas jedini opskrbljivač mještana u Pomeru i Premanturi te jedini u Banjolama, ne računajući trgovački centar u zoni male privrede. Zatvaranje Puljankinih marketa, kao jedinih dućana  prehrambenim, drogerijskim i drugim proizvodima u mjestima na području općine Medulin, mještanima stvara veliki problem jer su se za nabavku svakodnevno potrebnih artikala jedino na Puljankine trgovine u svojim mjestima i mogli osloniti.  (P. LUKEŽ; Snimio M. NAGELINI)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter