Premantura: Međunarodno natjecanje u windsurfingu

Natjecatelji su u Premanturu došli iz svih krajeva svijeta (M. ANGELINI)
Natjecatelji su u Premanturu došli iz svih krajeva svijeta (M. ANGELINI)

Međunarodno windsurfing natjecanje za djecu i mlade, IFCA Freestyle European Championships for Kids, Young and Youth, danas je svečano otvoreno, uz žonglere vatrom, ali zbog nedostatka vjetra prvo nadmetanje ipak nije održano. Ova sportska manifestacija, na kojoj sudjeluje mladež do 20 godina, sadržaja traje do nedjelje u uvali Školjić na Kamenjaku, a organizator je Javna ustanova Kamenjak.

Nastupit će 15-ak natjecatelja iz svih krajeva svijeta, a najmlađi je 10-godišnji Tvrtko Ljutić iz Zagreba.

Natjecanje će sutra, ako vremenski uvjeti budu povoljni, početi u 10 sati, a u 19 sati na placi će biti nadmetanje u rezbarenju bundeva u sklopu Noći bundeva, Barabin show. Tom će se prilikom moći kušati i jela od njih. Dan kasnije natjecanje se nastavlja u 10 sati. U podne će se na Školjiću igrati ljudski stolni nogomet, u kojem mogu sudjelovati i posjetitelji, dok je za 14 sati zakazana radionica zdravog kuhanja. U petak se nastavlja nadmetanje, u podne je utrka kajaka za posjetitelje, a u 14 sati radionica izrade zmajeva.

U subotu će se osim windsurf natjecanja održati i sajam istarskih proizvoda i suvenira, zmajarenje, jahanje, streličarstvo, a u podne počinje biciklijada trasom dugom 25 kilometara, čiji je start i cilj na Školjiću. U 14 sati je ponovno radionica zdravog kuhanja, a u nedjelju i zadnje natjecanje.

Sve radionice su besplatne, a u sklopu manifestacije Društvo psorijatičara Hrvatske organizira i izložbu. Svakodnevno će se u šatoru odvijati i igraonice za djecu. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter