Prelčec: Cilj opravdava sredstvo

Nikola Prelčec (D. ŠTIFANIĆ)
Nikola Prelčec (D. ŠTIFANIĆ)

Tko se jednom opeče, taj puše i na hladno. U skladu s takvim razmišljanjem, malo tko može zamjeriti navijačima Istre 1961 koji su nakon nekoliko lošijih predstava svojih ljubimaca odmah počeli zbrajati dane koji su prošli od posljednje prvenstvene pobjede. Još je svježe sjećanje na pomalo nestvarnih 329 dana koliko se na "Drosini" iščekivao trobod, no one najcrnje slutnje o još jednom neželjenom scenariju sasječene su u samom korijenu. Istina, trebalo je proći okruglih 50 dana između dvije pobjede, definitivno previše s obzirom na činjenicu da su "zeleno-žuti" u tom periodu poprimili konture momčadi koja si ne bi smjela dozvoliti tolike negativne intervale, ali svu brigu i nezadovoljstvo koje se nakupilo kod pulskih "tifosa" prebrisala je nedjeljna pobjeda nad Vinkovčanima.
 
Dežurni kritičari zasigurno će istaknuti činjenicu da domaća pobjeda nad lošije plasiranom momčadi slabije igračke kvalitete koja usto grca u financijskim problemima ne može biti razlog nikakvoj euforiji, ali ovu je utakmicu trebalo znati pobijediti. Premda to nisu potkrijepili debljim bodovnim kontom, igrači Cibalije u ovoj su sezoni 
pružili više dobrih nego loših predstava, no božica Fortuna rijetko je kad bila na njihovoj strani. Pokazali su Vinkovčani da nisu momčad za podcjenjivanje u prošlom kolu kad su "razbili" Split i jedva upisali minimalnu pobjedu, a da su se iz Pule vratili neporaženi, nitko objektivan ne bi mogao reći da je to bilo nezasluženo.
(Ivica CEROVAC)
 
OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU
 
 

Podijeli: Facebook Twiter