Prekršitelju - recidivistu 7 dana zatvora

Ilustracija (mojevijesti.ba)
Ilustracija (mojevijesti.ba)

Proteklog tjedna policija je u sklopu svojih akcija kontrolirala 1.479 vozila i vozača te pritom evidentirala 1.046 prometnih prekršaja, od kojih se čak 40 posto (420) odnosi na brzinu.

U Palladiovoj ulici u Puli u sklopu kontrole prometa u petak je zaustavljen 39-godišnji recidivist-prekršitelj, koji je Mercedesom pulskih oznaka upravljao pod utjecajem 2,16 promila alkohola. Vozač je uhićen i odveden u posebne prostorije policijske postaje, gdje je boravio do otrežnjenja. Potom je odveden na Prekršajni sud, gdje mu je određena kazna od sedam dana zatvora.

Tijekom proteklog vikenda na istarskom je području evidentirano 36 prometnih nesreća, od kojih 12 s ozlijeđenim osobama - pet ih je bilo teže, a 13 lakše ozlijeđeno. Najviše nesreća dogodilo se zbog neprilagođene brzine (14) i alkoholiziranosti vozača (3).

Policija je ukupno prekontrolirala 571 vozilo i vozača te utvrdila 384 prometna prekršaja. Najviše je bilo prekoračenja brzine (152), nevezivanja sigurnosnog pojasa (71), nepropisnog pretjecanja i vožnje pod utjecajem alkohola (po 22), nekorištenja zaštitne kacige (17) i upravljanja neregistriranim vozilom (13). Iz prometa je isključeno 26 vozača i 12 vozila. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter