Prekrasni oldtimeri plijenili pažnju na Portarati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U organizaciji engleskog Benjafields Racing Cluba ovih dana u Istri boravi skupina zaljubljenika u raritetna izdanja Bentley i drugih automobila, a svoje su limene ljubimce ponosni vlasnici danas su izložili prolaznicima na divljenje na Trgu Portarata. U ime Grada Pule srdačnu dobrodošlicu i boravak u Puli zaželio im je zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek koji je pohvalio njihov izniman trud i entuzijazam.

Zahvalivši na dobrodošlici, idejni začetnik puta Peter Godehardt otkrio je kako se u Puli trenutno nalazi skupina od 14 entuzijasta i zaljubljenika u Bentley oldtimere, a na putovanju su sa svojih sedam vozila proizvedenih od 1927. do 1931. godine.

- Ima nas iz Sjedinjenih Američkih Država, Irske, Engleske i Njemačke i ovo je naše treće putovanje po Hrvatskoj. U Puli smo posljednji put bili 2010. godine kada smo od Londona krenuli put Dubrovnika, a u međuvremenu smo se zaustavili u vašem gradu. Ovdje se osjećamo izvrsno, ljudi su veoma susretljivi i dragi, a svaki se put radujemo kad dolazimo u Pulu, rekao nam je Godehardt i zaključio kako će se u Pulu i Istru definitivno ponovno vratiti u još većem broju.

I dok su mnogobrojni turisti i ostali prolaznici pohrlili slikati predivne oldtimere ili se slikati kraj njih, njihovi vlasnici iskoristili su vrijeme da prošeću našim gradom i razgledaju njegove znamenitosti i ljepote. (P. S.)Podijeli: Facebook Twiter