Preko Zavoda do posla na austrijskim skijalištima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska je treća po stopi nezaposlenosti u Europi, a trenutno je u njoj nezaposleno 344.501 osoba. Mnogi se, nakon završetka turističke sezone, sada vraćaju u evidenciju Zavoda. Prijavljenih slobodnih radnih mjesta u našoj državi je tek 5.675 pa ne čudi da neki novo zaposlenje odlučuju potražiti preko granice.

U suradnji s EURES-om Austrija (Mrežom javnih službi za zapošljavanje) na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje upravo je objavljen poziv za prijave za zapošljavanje kuhara, konobara, pomoćnih kuhara i sobarica, s iskustvom i dobrim poznavanjem njemačkog jezika, u zimskoj sezoni 2013./14. u austrijskim skijalištima u pokrajini Štajerskoj (područje Schladminga).

Osim na sezonskim poslovima u zimskoj sezoni radnike trenutno traže i Irska i Njemačka. Aktualan je tako oglas za medicinske sestre koje traži Primary Care Recruitment iz Dublina i to za rad u Sjevernoj Irskoj i Njemačkoj, a rok za prijave je 7. studeni. Za posao se traže kvalificirane medicinske sestre/tehničari i to za rad u bolnicama ili domovima za starije osobe.

Podsjetimo da je pristupanjem Hrvatske Europskoj uniji, Hrvatski zavod za zapošljavanje postao dio EURES mreže, mreže javnih službi za zapošljavanje Europske unije, Europskog gospodarskog prostora (EGP) i Švicarske.

Inače, EURES centri i savjetnici do sada su u Hrvatskoj ustanovljeni u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu. Dodajmo i to da Hrvatski zavod za zapošljavanje pri zapošljavanju u inozemstvu posreduje bez naknade. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter