Preko Marcilnice do kraja tjedna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sjeverni spoj Ulice Marcilnica sa Zelenicama, kojim se sada zaobilaze radovi na kolniku kod benzinske postaje, ostat ce otvoren do kraja tjedna, a nakon toga asfalt ce biti skinut sve do Dubrove, pa ce se iz smjera Rijeke u Labin i obrnuto moci samo preko Vineža. Informaciju smo dobili danas od tvrtke Cesta Pula, izvodaca radova.

Istovremeno ce biti otvoren put do trgovackog centra iz Istarske ulice, odnosno zatvoren sadašnji prilaz iz Zelenica. Rekonstrukcija raskrižja u kružni tok trebala bi biti gotova do kraja godine, ali dinamika ovisi o vremenskim uvjetima. U Cesti vele da ce do tog roka nastojati položiti barem prvi sloj asfalta. Treca faza radova je obnova dionice od Dubrove do ulaza u Štrmac iz smjera Rijeke.

Trenutacno vozaci ne moraju preko Marcilnice jer je zbog boljeg protoka vozila otvoren prolaz kroz gradilište. Na drugom cestovnom gradilištu u gradu, pretvaranju raskrižja ulica Zelenice i Alda Negrija u kružni tok, što takoder izvodi Cesta, nemaju izbora, nego moraju preko tucanika. Put kroz gradilište mijenja se svaka dva-tri dana, ovisno o zahtjevima radova, a prolazak se regulira semaforom.


Podijeli: Facebook Twiter