Preko granice s uginulim srndaćem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na graničnom prijelazu Rupa policajci i carinici u subotu navečer otkrili su neobičan slučaj šverca. Naime, slovensku državljanku spriječili su da napusti Hrvatsku s uginulim srndaćem u prtljažniku auta. Zbog carinskog prekršaja, krijumčarenja srndaća teškog 20 kilograma, 58-godišnjakinja će biti prekršajno sankcionirana u Carini.

Slučaj je otkriven kada je na izlasku iz zemlje oko 21 sat obavljena granična kontrola Renault Clija slovenske registracije. Službenici Postaje granične policije Rupa uočili su oštećenja na prednjem dijelu vozila kojim je upravljala državljanka Slovenije. Policija je u suradnji s carinskim službenicima pregledala vozilo i u prtljažniku pronašla uginulog srndaća.

Nad vozačicom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim su policijski službenici utvrdili da je na županijskoj cesti u blizini mjesta Lipa autom udarila u srndaća koji je istrčao pred vozilo. Vozačica događaj nije prijavila policiji, već je uginulog srndaća spremila u prtljažnik s namjerom da ga preveze u Sloveniju. (F. VEŽNAVER/NL)


Podijeli: Facebook Twiter