Preko granice prebacili više od 160 ilegalaca

Ilustracija (Arhiva CROPIX)
Ilustracija (Arhiva CROPIX)

Četvoricu muškaraca s riječkog područja, u dobi od 35, 34, 32 i 23 godine, sumnjiči se da su se udružili u zločinačku organizaciju

koja se bavila krijumčarenjem ljudi. Vođa organizacije bio je 35-godišnjak, odnosno njega se tereti da je povezao u zajedničko djelovanje preostalu trojicu muškaraca, s ciljem omogućavanja nezakonitog prevoženja stranih državljana teritorijem Republike Hrvatske i njihova daljnjeg nezakonitog izlaska iz Hrvatske, s namjerom stjecanja nepripadajuće materijalne dobiti.

S tim u vezi, preostalu trojicu muškaraca tereti se i da su počinili kazneno djelo u sastavu zločinačkog udruženja. Osumnjičene se tereti da su od veljače do lipnja 2013. godine nezakonito prevezli i omogućili nezakoniti izlazak iz Republike Hrvatske za najmanje 162 osobe, koje nisu hrvatski državljani, većinom tražitelja azila.

Sva četvorica su 11. studenog privedena u pritvorsku jedinicu Policijske uprave primorsko-goranske te predana pritvorskom nadzorniku, dok je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta protiv njih podnesena kaznena prijava. (S. B. I.)

 


Podijeli: Facebook Twiter