Preko granice na skijanje i u šoping

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojni Hrvati u subotu su se zaputili na skijanje i u jutarnjim satima stvorili poprilicnu gužvu na granicnom prijelazu Pasjak. Prvi val hrvatskih skijaša ovoga vikenda vraca se u Hrvatsku, a na skijanju su bili u najskupljem aranžmanu, dok su trajali školski praznici, pa su na snježne radosti mogli povesti i djecu.

No, mnogi ljubitelji skijanja, a osobito oni cija djeca ne idu u školu, odlucili su se za jeftiniji aranžman i u subotu krenuli na bijele planine u Sloveniju i Italiju.

Oko 9 sati kolona je na Pasjaku bila duga kilometar i pol do dva, najviše je bilo Rijecana, ali uocljivi su bili brojni automobili sa splitskim i dubrovackim registracijskim oznakama, a još više je bilo Beogradana. Istina, rijetko je koje vozilo s beogradskom registracijom na krovu automobila imalo skije ili takozvani jat bag, vecina ih je pohrlila na sezonske rasprodaje u Trst i Palmanovu.

Parkirališta ovih talijanskih trgovackih zona u subotu su bila preplavljena automobilima iz Beograda, baš kao u vremena kad je cijela bivša Jugoslavija odlazila u Trst po kavu i traperice.


Podijeli: Facebook Twiter