Preko Facebooka iznudivali novac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uhicena su dvojica 16-godišnjaka koji su od svog vršnjaka preko Facebooka pokušali iznuditi 2.500 kuna te su mu prijetili smrcu. Kako je utvrdeno, nakon što je djecak podnio prijavu još pocetkom veljace ove godine, on je od jednog 16-godišnjaka posudio 300 kuna.

Dogovoreno je da ce mu novac vratiti kad bude mogao. No, vec nekoliko dana kasnije 16-godišnjak je nazvao svog dužnika i tražio povrat novca. Uslijedili su svakodnevni pozivi na mobitel i zahtjevi za vracanjem duga.

Pocetkom ovog mjeseca 16-godišnjak je koncano vršnjaku vratio dug i to uvecan za kamatu, no mladahni iznudivac ga je tražio još 200 kuna kamate. Uslijedila je prijetnja preko Facebooka.

Naime, 6. lipnja drugi je 16-godišnjak, kompanjon iznudivaca, poslao dužniku prijetecu poruku tražeci da mu u roku od pet dana isplati 2.500 kuna. Još nekoliko prijetecih poruka ošteceni je 16-godišnjak dobio na svoj Facebook profil.

Caša njegovog strpljenja prelila se kada je prošli petak drugi 16-godišnjak nazvao njegovu sestru i zaprijetio joj smrcu zbog bratovog dugovanja. Djecak je tada slucaj odlucio prijaviti policiji.

Oba iznudivaca ubrzo su uhicena, a u utorak su i ispitani na Odjelu za maloljetnike Opcinskog kaznenog suda u Zagrebu.


Podijeli: Facebook Twiter