Preko Dragonje s heroinom u kutiji za deterdžent

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebacki i slovenski policajci uhitili su u zajednickoj akciji šest hrvatskih i jednog slovenskog državljanina koji su iz Slovenije krijumcarili heroin u Hrvatsku pri cemu su slovenski policajci na granicnom prijelazu Dragonja zaplijenili pola kilograma heroina, izvijestila je danas zagrebacka policija.

U Hrvatskoj su uhicena šestorica osumnjicenika u dobi od 23 do 46 godina, dok je na podrucju Kopra uhicen 41-godišnji slovenski državljanin.

Šestero osumnjicenika tereti se da su od rujna iz Slovenije krijumcarili heroin i preprodavali ga u Zagrebu, Puli i Varaždinu, a jednog da je u Zagrebu preprodavao amfetamin.

Slovenska policija je u vozilu kojim je upravljao 47-godišnji hrvatski državljanin 18. listopada na granicnom prijelazu Dragonja u kutiji od deterdženta pronašla pola kilograma heroina, što je najznacajnija zapljena u toj višemjesecnoj akciji.

Šestorica hrvatskih državljana kazneno su prijavljena i privedena u pritvorsku jedinicu. Trojica od njih od ranije su poznata policiji zbog preprodaje droge kao i slovenski državljanin koji je 2003. uhicen u Zagrebu zbog preprodaje dva kilograma kokaina.

Kriminalisticko istraživanje provodili su zagrebacki policajci u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i policijskim službenicima MUP-a Republike Slovenije.


Podijeli: Facebook Twiter