Prekinuta potraga za nestalim hrvatskim pomorcem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prekinuta je potraga za hrvatskim pomorcem iz okolice Šibenika koji je prošlog tjedna nestao s broda Maja tijekom plovidbe prema kineskoj luci Fuzhou, doznaje se od Lošinjske plovidbe.

Potraga je prekinuta jer je tajvanska služba traganja i spašavanja procijenila da više nije vjerojatno da će se nestali pomorac pronaći, izjavio je danas direktor kadrovske službe Lošinjske plovidbe – Brodarstva Juraj Bukša, dodajući da su o nestanku pomorca i prekidu potrage obaviješteni obitelj i mjerodavno ministarstvo.

Rekao je da je tajvanska služba traganja i spašavanja potragu službeno prekinula prije dva dana te da je brod "Maja", nakon dopuštenja tajvanskih vlasti, nastavio plovidbu i uplovio u luku Fuzhou.

Član posade broda Maja, 50-godišnji V. M. iz okolice Šibenika, koji je na brodu radio kao konobar, nije se 28. studenoga pojavio na radnome mjestu pa je zapovjednik broda za njim pokrenuo potragu i podigao javnu uzbunu. Brod Maja zatekao se u vrijeme kad je pokrenuta potraga oko 60 nautičkih milja od Tajvana, a plovio je prema kineskoj luci Fuzhou.

Brod je bio zaustavljen, pokrenuta je potraga na moru i iz helikoptera, a o nestanku pomorca bili su obaviješteni svi brodovi u blizini. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter