Prekinuta potraga za kapetanom Bountyja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američka obalna straža priopćila je da prekida potragu za kapetanom broda HSM Bounty koji je u ponedjeljak potonuo ispred obale Sjeverne Karoline u naletu oluje Sandy.

Robin Walbridge (63), kapetan povijesne replike HMS Bountyja, proglašen je nestalim u ponedjeljak ujutro. U trenutku brodoloma na brodu je bilo 16 članova posade, od kojih je njih 14 spašeno helikopterom. Četrdesetdvogodišnja žena koja je u ponedjeljak navečer pronađena u Atlantiku bez svijesti umrla je poslije u bolnici.

Zvala se Claudene Christian, a predak joj je bio, kako javlja kanadska televizija CBC, Fletcher Christian, časnik koji je 1789. preuzeo kontrolu nad originalnim Bountyjem.

"Prekinuti potragu jedna je od najtežih odluka koju moramo donijeti", rekao je kapetan obalne straže Doug Cameron.

HMS Bounty, dug 55 metara, sagrađen je za potrebe snimanja filma "Pobuna na brodu Bounty" (1962.) s Marlonom Brandom u glavnoj ulozi, koji opisuje glasovitu pobunu na britanskom brodu na Tahitiju 1789.

Nakon toga brod se pojavljivao još u nekim filmovima pa tako i u "Piratima s Kariba" s Johnnyjem Deppom te u desecima televizijskih serija i povijesnih dokumentarnih filmova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter