Prehrana za vruce ljetne dane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz vruce ljetne dane ide i posebna prehrana koja organizmu daje energiju i dovoljnu kolicinu vode. Naoružajte se vocem i povrcem te jogurtom i sladoledima i uživajte u ljetu bez problema.

Juhe su sjajan ljetni objed. Možete ih jesti za rucak ili za veceru. Mogu biti tople ili hladne, ali važno je da budu bistre juhe. Najbolje su one od sezonskog povrca. Koje god da odaberete necete pogriješiti. Juha okrepljuje probavu, ubrzava metabolizam i blagotvorno djeluje na cjelokupni organizam stoga neka se nade i na vašem ljetnom meniju.



Ljetni dani daruju nam obilje voca i povrca pa to valja iskoristiti. Za rashladenje i žed idealne su lubenice i dinje. Svakako su ukusne i breskve, šljive i grožde. Možete odabrati bilo koje voce i možete ga jesti u neogranicenim kolicinama. Nastojte da vam meduobroci budu vocni jer ce vam organizam na tome biti neizmjerno zahvalan.

Povrce možete jesti sirovo ili kuhano. Birajte rajcicu, krastavce, papriku i ostalo povrce koje je bogato vodom i vitaminima. Organizmu cete uciniti veliku uslugu, a takav ce izbor imati i blagotvoran ucinak na vašu vitku liniju.



Umjesto pecene i jake hrane, birajte laganu i svježu hranu. Neka se na vašem jelovniku nade riba, piletina i puretina uz obilje svježeg povrca i salata. Kuhani obroci su lakši, organizam ih bolje podnosi i to je savršeno rješenje za vruce ljetne dane.

Uz vruce ljetne dane dobro idu i salate. Jedite one koje ukljucuju sezonsko povrce. Iako su zacini dopustivi, ipak nemojte pretjerivati s njima. U salate radije dodajte svježi sir i kukuruz koji su ukusni, a daju i poseban okus. Salate možete jesti same ili kao prilog uz meso. I naravno, možete ih jesti u neogranicenim kolicinama, a da to nece ostaviti traga na vašoj liniji.



Osim voca, za desert si možete priuštiti lagane vocne jogurte ili sladoled. Sa sladoledom ipak oprezno pa birajte one koji nemaju puno dodataka. Idealni su vocni sladoledi koji su osvježavajuci i bez puno kalorija. Zdrave vocne jogurte možete jesti tijekom cijeloga dana i dobro ce vam doci na visokim temperaturama. Osobito se preporucuju probiotici koji štite probavu.


Podijeli: Facebook Twiter