Pregovori i procjene oko Dolcevite

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nema znacajnih pomaka s mrtve tocke u projektu Dolcevita iako su još u listopadu prošle godine ispunjeni svi uvjeti i utvrdena je lista prioriteta zgrada koje ce dobiti sredstva iz spomenicke rente, proracuna Grada Pule te subvenciju Turisticke zajednice za sanaciju krovova u okviru tog projekta kojim se konacno trebala urediti starogradska jezgra.

Naime, predugovori još nisu potpisani ni za jednu od devet planiranih zgrada s liste prvenstva za koje su odobrena sredstva iako je procelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat još u prosincu govorio da ce taj najosjetljiviji dio projekta uskoro biti zgotovljen. Razlog zašto niti jedan predugovor nije potpisan leži u cinjenici da suvlasnici odabranih zgrada još razmišljaju hoce li se upustiti u taj posao i pristati na zaduženja.

- Upravitelji zgrada koje se nalaze na listi prioriteta još pregovaraju sa suvlasnicima o preuzimaju obveza. Rok kada ce se morati izjasniti hoce li krenuti u sanaciju je 24. sijecnja, rekao je Prhat. Dodao je da ce, bez obzira na sve, Grad Pula nastaviti s projektom te da ce uskoro uputiti javni poziv za dostavu zahtjeva za obnovu procelja i krovova za 2011. godinu.

- Suvlasnici su dobili procjene maksimalnih iznosa sanacije i trenutno se procjenjuje se koliko ce sanacija koštati svakog suvlasnika u pojedincanoj zgradi, pojasnio nam je trenutno stanje stvari Drago Glumac, direktor Castruma.

Kaže da zbog toga suvlasnici još cekaju s potpisom predugovora buduci da su financije uvijek problem. Dodao je da iznosi nisu mali bez obzira na financijsku pomoc Grada i Turisticke zajednice, tim više što je puno gradana vec zaduženo po drugim kreditima.


Podijeli: Facebook Twiter