Pregorena koža nije u modi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prije odlaska na suncanje kožu je neophodno pripremiti. Prepecena koža i opekotine nisu u modi. Ako netko voli suncanje, s pripremom treba zapoceti oko 6 tjedana prije suncanja.

Treba povecati konzumiranje namirnica koje sadrže beta-karoten (dinja, marelica, lubenica, špinat, rajcica) te povecati unos vitamina A, C i E te selena jer su oni snažni neutralizatori pocetnih oštecenja koji mogu voditi do tumora kože. Adekvatna kolicina beta-karotena i vitamina E mogu zaštititi kožu od opasnog UV zracenja.

Danas se na tržištu nalaze preparati koji štite kožu od djelovanja UVA i UVB štetnog zracenja s razlicitom snagom faktora od 2 naviše. Uz svu zaštitu, i dalje se ne preporucuje suncanje u najtoplijim dijelovima dana, izmedu 11 i 16 sati.

Ukoliko se ipak odlucite provesti veci dio dana na suncu, dobro opskrbite svoju kožu na cemu ce vam ona zahvaliti svojom mekocom, ljepotom i baršunastim izgledom.

Ako ipak izgorite, treba potražiti neki preparat koji djeluje izrazito protuupalno, antiinfektivno i regenerirajuce, a uz to se zadržava duže na koži. Bez eksperimentiranja.


Podijeli: Facebook Twiter