Pregled godine: Zaludili nas "Happy" i selfieji

Najpoznatiji selfie
Najpoznatiji selfie

Od sveprisutnog hita "Happy" Pharrella Williamsa koji je nebrojene ljude širom svijeta potaknuo na ples, do iznenadnih smrti mnogih poznatih i slavnih osoba - u 2014. godini svijet showbusinessa obilježile su mnoge zabavne, ali i mnoge tužne vijesti. Prošlu godinu pamtit ćemo i po "poplavi" grupnih "selfieja" koja je uslijedila nakon sada već legendarnog glumačkog "selfieja" na dodjeli Oscara, kao i po željno iščekivanim "povratničkim" nastupima Monty Pythona, najpoznatije komičarske trupe našeg doba. Pobjedom kontroverzne austrijske umjetnice, odnosno bradatog transvestita Conchite Wurst Eurosong je ponovo postao popularan, a dodatnu popularnost samoj sebi pokušala je stvoriti i starleta Kim Kardashian svojom golom stražnjicom. U Lijepoj Našoj nesumnjivo je najpopularniji bio show Nove TV "Tvoje lice zvuči poznato" koji je iz tjedna u tjedan imao sve veću gledanost.

Hollywood u crnom

Nažalost, prošlu godinu obilježile su mnoge iznenadne smrti slavnih i poznatih. Svijet je najviše šokirala vijest o samoubojstvu slavnog glumca i komičara Robina Williamsa, a Hollywood je zavila u crno i vijest o predoziranju Philipa Seymoura Hoffmana. Od posljedica srčanog udara u 90. godini preminula je hollywoodska diva Lauren Bacall, a tijekom operacije iznenada je preminula slavna komičarka Joan Rivers. Iznenada je preminuo i slavni britanski komičar i glumac Rik Mayall. Napustili su nas i glumci James Avery, Bob Hoskins i Mickey Rooney te glumica Shirley Temple. Preminuo je i otac "Aliena" kultni švicarski umjetnik R. H. Giger te modni genij Oscar de la Renta. Svijet je šokirala i vijest o samoubojstvu djevojke Micka Jaggera, dizajnerice L'Wren Scott kao i vijest da je od predoziranja heroinom preminula Peaches Geldof, 25-godišnja kći irskog glazbenika Boba Geldofa.

Odlazak velikana

Svijet glazbe također je ostao bez mnogih poznatih imena. Prošle je godine preminuo Tommy Ramone, posljednji član originalne postave kultne američke punk skupine The Ramones. U 66. godini iznenada je preminuo španjolski velikan flamenca Paco de Lucia, a iznenadna smrt snašla je i kuma house glazbe, slavnog američkog DJ-a i producenta Frankieja Knucklesa. U 71. godini, u krugu svoje obitelji u Londonu, preminuo je i briljantni gitarist Creama, Jack Bruce, smatran jednim od najboljih bas gitarista rock glazbe, čovjekom koji je tom instrumentu rezerviranom najčešće tek za dobru i čvrstu pratnju ritam sekcije "udahnuo" dušu. U 70. godini krajem godine bitku s rakom pluća izgubio slavni engleski glazbenik Joe Cocker.

Posljednji pozdrav domaćim legendama

I u Lijepoj Našoj ovu je godinu obilježilo nekoliko iznenadnih odlazaka poznatih osoba. Od posljedica srčanog udara preminula je 42-godišnja kazališna i televizijska glumica Maja Petrin, a iznenada je, u 74. godini, preminula i diva hrvatskog glumišta Ana Karić. Od posljedica moždanog udara u 85. godini života preminuo je Boris Buzančić, glumac i prvi gradonačelnik Grada Zagreba u samostalnoj Hrvatskoj, a napustio nas je i poznati skladatelj, aranžer, dirigent i pijanist zabavne glazbe Stjepan Mihaljinec.

Zvjezdana vjenčanja i razvodi

Nakon devet zajedničkih godina u 2014. su konačno u bračnu luku u tajnosti uplovili Angelina Jolie i Brad Pitt. Vjenčanje najpoznatijeg hollywoodskog para, međutim, zasjenilo je četverodnevno slavlje koje su povodom svojeg vjenčanja u Veneciji priredili glumac i redatelj George Clooney i njegova zaručnica, odvjetnica Amal Alamuddin. Službeno su se vjenčali i Elton John i njegov partner David Furnish.

Nažalost, u 2014. bilo je i mnogo "zvjezdanih" rastava. Brak su između ostalih okončali frontmen Coldplaya Chris Martin i glumica Gwyneth Paltrow, a u našoj zemlji Ana Rucner i Vlado Kalember. Razvod su potvrdili i komičar Chris Rock i njegova supruga Malaak Compton-Rock i to nakon skoro 20 godina braka. Prošlog tjedna Helena Bonham Carter i Tim Burton također su objavili da su su nakon 13 godina veze prekinuli.

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter