Preglasavanjem do proracuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pazinski gradski vijecnici izglasali su proracun za sljedecu godinu, koji je s 60,736 milijuna kuna za skoro pet milijuna manji od ovogodišnjeg. Rasprava o proracunu protekla je u polemickim tonovima, jer su iznosi iz konacnog prijedloga proracuna bitno odskakali od onih iz na prijašnjim sjednicama razmatranog nacrta, što su gradonacelnik Renato Krulcic i gradski procelnik za financije Edi Cus obrazlagali drukcijim nacinom "slaganja" pojedinih stavki.

Jedno takvo "preslagivanje", kojim je dvjestotinjak tisuca kuna namijenjenih održavanju gradskih sportskih terena prebaceno iz komunalija u sport, potaknulo je vecinsku grupaciju u Vijecu (nezavisni s HDZ-om) da amandmanom dio po njihovu mišljenju prevelike stavke za održavanje stadiona "preseli" u sredstva za socijalne programe, što je preglasavanjem na kraju i usvojeno.

Tijekom ove petosatne sjednice povoda za svadu i prepucavanja vijecnika bilo je napretek, a jedna od dugotrajnijih prepirki razvila se oko amandmana kluba nezavisnih i HDZ-ovih vijecnika na prijedlog Programa socijalno-zdravstvenih potreba u 2010. godini. U slicnom tonu raspravljalo se i o programu izgradnje objekata komunalne infrastrukture za sljedecu godinu.


Podijeli: Facebook Twiter