Predvideni minus pretvoren u plus

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Usprkos svjetskoj ekonomskoj krizi, u fažanskoj opcini ostvareno je 89 tisuca dolazaka i više od 810 tisuca nocenja, što je 6,2 posto više nego lani, rekla je direktorica tamošnje Turisticke zajednice Melita Perokovic analizirajuci proteklu sezonu. Konferencija za novinare, održana tim povodom, bila je na izletnickom brodu usred Fažanskog kanala.

Najviše nocenja ostvarili su njemacki turisti, oko 265 tisuca, što je jedan posto više nego lani. Slijede Nizozemci s gotovo upola manje nocenja, a zatim Talijani, domaci turisti i Danci. Perokovic je istaknula da je baš zbog krize planiran minus od 11 posto, no ta se negativna ocekivanja nisu ostvarila. - Punjenje nije bilo ravnomjerno. Valbandon zaostaje, i za to treba napraviti ozbiljnu analizu. Turisticka zajednica je napravila ozbiljan iskorak u promociji privatnog smještaja putem naših web stranica, rekla je Perokovic.

Aleksandar Matic, direktor kampa Bi Village, najveceg turistickog subjekta u opcini, rekao je da su u sezonu zakoracili s nesigurnošcu i strahom, no do 30. rujna zabilježili su 16.000 nocenja, što je u odnosu na lani porast od tri posto.

- U dogovoru s ugostiteljima i na njihov zahtjev da TZ predloži sadržaje za zimske mjesece, da bi se u Fažanu privukli Puljani i žitelji južne Istre, odlucili smo da se jednom mjesecno tijekom listopada, studenog, ožujka i travnja organiziraju tematski gastro programi, rekla je Perokovic. Prva bi manifestacija trebala biti 18. listopada, kada ce ugostitelji na placi pripremati jela od švoja i gljiva.


Podijeli: Facebook Twiter