Predstavnici varšavskog sveučilišta u posjetu Istri


U povodu dvodnevnog studijskog posjeta Sveučilištu Jurja Dobrile, predstavnici Ekonomskog fakulteta pri Warsaw University of Life Sciences danas su posjetili sjedište Istarske županije, gdje su ih primili Oriano Otočan, pročelnik za međunarodnu suradnju i europske integracije, te Ivana Dragišić, viša stručna suradnica za međunarodne projekte.

Dekanu Jarosławu Gołębiewskom i prodekanici za međunarodne odnose Nini Drejerskoj Otočan je prezentirao istarski turizam i gospodarstvo, suradnju Istarske županije na bilateralnom i multilateralnom planu, članstvo u brojnim međunarodnim organizacijama te iskustva u korištenju europskih i drugih međunarodnih fondova te uspješne projekte koji se provode u Istri.

Nina Djerejska prepoznala je brojne sličnosti poljskih regija i Istre u korištenju europskih pretpristupnih fondova, isti put koji su i oni prošli nakon ulaska u EU te je predstavila uspješnu suradnju koju u Poljskoj ostvaruju regije i sveučilišta u implementaciji europskih projekata.

Razgovaralo se i o mogućoj budućoj suradnji varšavskog sveučilišta i Istarske županije, odnosno pulskog sveučilišta, posebice na području razvoja ljudskih potencijala u pogledu kreiranja i provedbe EU-projekata i poznavanja specifičnih tematika vezanih za procedure korištenja dostupnih fondova. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter