Predstavnici Obrtničke komore kod župana


Istarski župan Valter Flego s gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem primio je predsjednika Obrtničke komore Istarske županije Marija Palisku sa suradnicima. Razgovarali su o nacrtu konačnog prijedloga zakona o obrtu te su izrazili zabrinutost prijedlogom o drastičnom smanjenju komorskog doprinosa. Izvijestili su župana da će stoga pismeno zatražiti podršku svih saborskih zastupnika iz Istre.

Paliska je upoznao župana sa stanjem u obrtništvu te iznio podatak da je ove godine otvoreno 600 novih obrta, dok ih je zatvoreno 837. Također, naglasio je da je samo u posljednjih mjesec dana zatvoreno 120 obrta na području Istarske županije. Dobra je vijest da se smanjuje ukupan iznos koji duguju obrti u blokadi sa 638 milijuna na 591 milijun kuna. Paliska je rekao i da se radi na Strategiji razvoja Obrtničke komore te monografiji Komore u povodu obilježavanja 20 godina obrtništva u Istri.

Župan je rekao da je načelni konsenzus u Županiji da se što više sredstava iz proračuna plasira u gospodarstvo, osobito proizvodnju, obrtništvo i poljoprivredu, a prioriteti su još i socijalna pitanja građana te projekti kojima će se privući sredstva EU-fondova. Župan je razgovarao s obrtnicima o mjerama za pomoć obrtništvu, koje će zajedno s gradonačelnicima Istarska županija provoditi od 2014. godine.

Iz Obrtničke komore Istarske županije najavili su od 24. do 26. studenog Kongres ugostitelja u hotelu Park Plaza Histria u Puli. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter