Predstavnici boksačkog saveza u Gradu Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu održavanja Premijer lige i boksačkih susreta koji će se večeras održati u pulskom sportskom centru Mirna, zamjenik pulskog gradonačelnika Fabrizio Radin i pročelnik upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Grada Pule Giordano Škuflić primili su danas u prostorijama Komunalne palače predstavnike Hrvatskog boksačkog saveza na čelu s predsjednikom Bonom Bošnjakom.

Zahvalivši na prijemu, Bošnjak je pojasnio kako je Hrvatski boksački savez pokenuo timsko ligaško natjecanje po uzoru na ostale europske boksačke lige, a treći event koji se večeras održava u Puli okupit će ponajbolje boksačke Hrvatske. Zamjenik pulskog gradonačelnika Fabrizio Radin izrazio je zadovoljstvo što Grad ima mogućnost podržati ovu sportsku manifestaciju te je svim sudionicima zaželio mnogo uspjeha i sportske sreće.

Sudionici današnjeg susreta dotaknuli su se i projekta postavljanja spomenika pulskom boksačkom velikanu Mati Parlovu ističući kako je zajednički interes pronaći najbolju lokaciju za njegovo postavljanje. "Sportska povijest važan je i vrijedan segment cijele povijesti Pule i sigurno da jedan takav spomenik zaslužuje prikladno mjesto. Mi smo kao Grad od samog početka spremno podržali ovaj projekt i potrebno je pritom poštivati pravila struke, stoga su i predložene lokacije sada na razmatranju pri Konzervatorskom odjelu u Puli", kazao je Radin.

Da je suradnja na projektu dobra potvrdio je i sam predsjednik boksačkog saveza koji je zahvalio Gradu na svemu do sad učinjenom te je vjerovanja da će Mate dobiti spomenik kakav i zaslužuje. (GI)



 

 


Podijeli: Facebook Twiter