Predstavljeno novo vodstvo vodnjanskog SDP-a

Andrea Baressi, Andrej Glavaš i Sandra Franjul
Andrea Baressi, Andrej Glavaš i Sandra Franjul

Andrej Glavaš novi je predsjednik vodnjanskog ogranka SDP-a, a potpredsjednici su Sandra Franjul i Andrea Baressi. Mandat će im trajati četiri godine.

- Bit ćemo konstruktivna oporba vladajućoj koaliciji, podupirat ćemo realne prijedloge, ali i suprotstaviti se svim prijedlozima koji nisu dobri za žitelje Vodnjana i Vodnjanštine. Također, predlagat ćemo samo realne i ostvarive investicije, rekao je Glavaš na današnjoj konferenciji za novinare predstavljajući ukratko program organizacije.

Prioritet SDP-a Vodnjana je inicijativa za osnivanje mjesnih odbora, koji su već predviđeni Statutom Grada Vodnjana, a to je najbolji način da glas građana čuje i da iznesu svoje probleme, naveo je Glavaš. Zalagat će se i za transparentnije trošenje gradskog novca da bi informacije o rashodima bile dostupnije građanima. Usto, istaknuo je, podupirat će poduzetnike i turističko-ugostiteljske programe te predložiti osnivanje klastera iznajmljivača turističkih kapaciteta. 

- Budući da se često ističe multikulturalnost grada Vodnjana, zalagat ćemo se za kvalitetne kulturne programe koji će pomoći da se razvija kao kulturna destinacija te da obrazovanje od najmlađih uzrasta bude dostupno svima. Na području socijale pak založit ćemo se da se pomoć stvarno pruži najpotrebitijima, rekla je Franjul. Baressi je dodao da će sportskim klubovima i udrugama biti potpora u organizaciji sportskih događanja. (Napisala i snimila P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter