Predstavljeno 13. izdanje Arena Internationala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trinaesto izdanje glazbenih radionica Arena International predstavljeno je u Spomen-sobi Antonia Smareglie. Nakon riječi podrške za ovu manifestaciju Tijane Barbić Domazet, čelne osobe Sveučilišne knjižnice te Marianne Jelicich Buić iz Talijanske unije i Sanje Cinkopan, predsjednice Turističke zajednice grada Pule, Tatiana Šverko, umjetnička ravnateljica ove manifestacije, predstavila je ovogodišnji program.

- Ovogodišnje će se izdanje održati od 2. do 9. kolovoza u Puli i u Vodnjanu, a premda je manifestacija uslijed sveukupne krize dobila manje sredstava, radionice će ove godine za sve polaznike biti besplatne. Željeli smo svim zainteresiranima omogućiti sudjelovanje, kazala je Šverko, naglašavajući da je ovogodišnja tema Antonio Smareglia te da planiraju postaviti prvi čin njegove "Istarske svadbe".

Muzikološka suradnica Orietta Šverko naglasila je da će tečaj klavira i komorne glazbe voditi Tatiana Šverko i Leonardo Angelin, orgulja Eugen Sagmeister, violine i puhača Andrea Musizza, pjevanja te dječji i mješoviti zbor Alessandro Svab i Maria Grazia Biancolin (uz Oriettu Šverko), a gitare Žarko Ignjatović.

Na programu će biti i brojni koncerti. Organizator ove već dobro poznate manifestacije je Talijanska unija, pokrovitelji su Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije, ured za manjine RH - Istarske županije, Turistička zajednica grada Pule, a partner projekta je pulska Sveučilišna knjižnica.

Ovogodišnji će koncerti biti naslovljeni "Osjetiti… Istru", a na repertoaru će biti glazba Antonia Smareglie i ona suvremenih istarskih skladatelja.

Na konferenciji za novinare bili su nazočni i mladi skladatelji i aranžeri Diego Malpera te Edoardo Milani. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter