Predstavljeni novi načelnici policijskih uprava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Ravnateljstvu policije glavni ravnatelj policije Vlado Dominić predstavio je danas 19 novoimenovanih načelnika policijskih uprava, osim za Policijsku upravu požeško-slavonsku, za koju je natječaj poništen.

Dominić je pojasnio da je povjerenstvo testiralo kandidate te da je nakon konzultacija s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem predložio kandidate, među kojima je i jedna žena, za koje je ministar i donio rješenja o imenovanju. Interni natječaj za radna mjesta načelnika policijskih uprava ministar Ostojić raspisao je 30. srpnja ove godine.

Načelnikom Policijske uprave istarske imenovan je Dragutin Cestar, dosadašnji načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave istarske. Cestar je diplomirani kriminalist koji je policijsku karijeru započeo 1978., tijekom koje je obnašao razne dužnosti - od pomoćnika načelnika policijske postaje, načelnika Odjela kriminalističke policije PU do načelnika Uprave kriminalističke policije u sjedištu Ministarstva.

Cestar je na mjestu načelnika PU istarske zamijenio Mladena Blaškovića, koji je tu funkciju obnašao dvije i pol godine.

Jedina žena među 19 novoimenovanih načelnika je Senka Šubat kojoj je povjereno rukovođenje PU primorsko-goranskom. Šubat je dosadašnja voditeljica Odsjeka prvostupanjskog disciplinskog suda Rijeka. Magistrica je znanosti koja je policijsku karijeru započela 1979. (Hina/M. Vu.)

 


Podijeli: Facebook Twiter