Predstavljeni novi web i logo Kuce o batani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povodom Medunarodnog dana muzeja u rovinjskom Multimedijalnom centru predstavljene su nove web stranice i novi vizualni identitet ekomuzeja Kuca o batani. Predstavljanju su se odazvali clanovi i prijatelji istoimene udruge, koja je okupila više od sto ljubitelja starog plovila, pomorskih i ribarskih tradicija Rovinja.

I web i vizualni identitet osvježili su autori koji su izradili i dosadašnja rješenja. Autor vizualnog identiteta Vanja Cuculic iz zagrebackog Studija Cuculic istaknuo je da se novo rješenje gradi na prekrasnoj prici o batani. Uz ekomuzej razvili su se naime i drugi programi, kao što su gradnja i porinuce batana na rivi, regata starih brodica te povorke batana s turistima i vecer u spaciu.



Cuculic je inspiraciju potražio u jedru batane, koristeci bordo i tamnu narancastu boju. U razlicitim varijantama taj znak koristi s natpisima muostra (izložba), squero (brodogradilište), spacio, regata i mul. Cuculic je smislio i brojne druge dodatke, kao što je podloga za tanjure s otisnutim pjesmama o batani. Da bi prolaznici lakše mogli zamijetiti batane u luci, predložio je da se vežu konopcima u boji zaštitnog znaka.

Predstavljajuci nove web stranice Vladimir Koncar iz zagrebackog studija Revolucija istaknuo je da su potpuno promijenjene u skladu s novim tehnologijama. U nova rješenja uklopljen je novi vizualni identitet batane. Programa u webu ima toliko da pretraživanje može potrajati dva sata. Uz to, clanovi ce ga moci nadopunjavati svojim fotografijama i videouradcima.

Uz generalije u ekomuzeju i udruzi Kuca o batani na stranicama se mogu vidjeti svi podaci o batani, njenim graditeljima, ribarskoj i pomorskoj tradiciji te recepti za jela od plodova mora koji su se lovili ovim tradicijskim plovilom, cije je ravno dno omogucavalo ulazak u svaku plicinu. Stranice imaju i interaktivne sadržaje, pa je Koncar pokazao kako se može igrati utrka batana.


Podijeli: Facebook Twiter