Predstavljeni Mance i Turkalj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na stadionu "Aldo Drosina" održana je konferencija za novinare na kojoj su i službeno predstavljeni Ivan Mance i Vedran Turkalj, dva nova lica u zeleno-žutoj svlacionici. No, kako je u srijedu Istra 1961 na Kantridi odigrala prvu "pravu" utakmicu tijekom ljetnih priprema, na presici, kojoj je prisustvovao i trener Igor Pamic, glavni je naglasak bio na dojmovima s utakmice protiv Rijeke.

Naime, u trenutku kad je do pocetka prvenstva preostalo 15 dana, komentari poslije tog ogleda su bili da je u regionalnom derbiju viden drugoligaški nogomet koji je obojici trenera mogao donijeti samo dodatnu glavobolju.

- Mislim da se ti komentari mogu odnositi samo na Rijeku. Ne mogu reci da je moja momcad blistala, no treba se znati da igrace uopce nisam pripremao za ovu utakmicu, vec sam ih pustio da igraju onako kako u tom trenutku osjete situaciju na terenu.

Naime, imamo puno novih igraca i bitno mi je bilo vidjeti kako oni u danom trenutku razmišljaju, pa kad se sve zbroji, mogu biti zadovoljan onim što je Istra 1961 u ovakvom stanju, sa zakašnjelim pripremama i zakašnjelim prelaznim rokom, pružila,  rekao Pamic.

Dodatni problem Pamicu je predstavljalo neigranje Šehica i Prelceca, a nije bilo ni nesudenog pulskog pojacanja Cubrila, koji još placa danak preranom ulasku u visok intenzitet treninga.

Od ostalih igraca koji su ovog ljeta stigli u Pulu, na Kantridi su u pocetnoj postavi krenuli Mance na golu, Karabatic na stoperu i Turkalj pomalo iznenadujuce na poziciji zadnjeg veznog. Pamic je to objasnio željom da malo izbalansira fizicku prednost koju je Rijeka u odnosu na Istru 1961 trebala imati na sredini terena.

Za razliku od Turkalja, drugi bivši Rijecanin u pulskim redovima, Ivan Mance, zauzeo je svoju uobicajenu poziciju medu vratnicama i u nekoliko navrata uspješno osujetio pokušaje igraca u bijelim dresovima. (Ivica CEROVAC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter