Predstavljeni kostimi za Eurosong

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnja hrvatska predstavnica na Eurosongu, pjevacica Nina Badric, njezini plesaci i prateci vokali predstavili su danas u prostorijama HRT-a kostime u kojima ce nastupiti 24. svibnja u drugoj izlucnoj veceri na ovogodišnjem izboru za pjesmu Europe koji se održava u Azerbajdžanu.

Rijec je o haljinama kratorice Ksenije Vrbanic koja ih je dizajnirala za Ninu i njezine pratece vokale, Ivanu Cabraju, Jelenu Majic i Danijelu Vecerinovic.

Ostatak ekipe koja ce predstavljati Hrvatsku u Bakuu cine plesaci Igor Barberic i Dinko Zec, glazbeni producent Ante Gelo, urednica zabavnog programa HRT-a Elizabeth Homsi, urednik projekta Aleksandar Kostadinov te producent Rajko Pavlovic.

Pjevacica i naša ovogodišnja predstavnica Nina Badric istaknula je da je cijela ekipa koja odlazi u Baku spremna i da su napravili, kako je rekla, sve što su mogli.

"U dva mjeseca smo zbilja dali sve od sebe da skupimo najbolju ekipu, da sredimo pjesmu aranžerski, angažirala sam Antu Gelu da napravi eurovizijski angažman i odabrala najbolje koreografe, a dalje Bogu u ruke", rekla je Badric dodavši da u Azerbajdžan idu s vjerom i namjerom da ce bit dobro.

Kostadinov je pojasnio kako se sam Eurosong sastoji od dviju polufinalnih veceri, koje ce se ove godine održati 22. i 24. svibnja, iz kojih ce deset zemalja biti izabrano u finale koje se odražava 26. svibnja.

"Tih deset zemalja pridružit ce se šest zemalja koje uvijek idu izravno u finale, a to su Italija, Njemacka, Španjolska, Francuska, Velika Britanija i zemlja pobjednica od prošle godine, Azerbajdžan", rekao je Kostadinov.

Eurosong 2012. bit ce održan u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana, koji je pravo organiziranja Eurosonga dobio zahvaljujuci pobjedi u Dusseldorfu, 2011. s pjesmom "Running Scared", azerbajdžanskog dua Ell i Nikki.

Svoj prvi nastup na Eurosongu Hrvatska je imala 1993. godine u Irskoj kada je s pjesmom "Don't Ever Cry" u izvedbi grupe "Put" osvojila 15. mjesto. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter