Predstavljeni kandidati za mjesne odbore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više je stranaka danas u Puli predstavilo svoje kandidate za izbore za vijeca mjesnih odbora 22. sijecnja. Izborni program i kandidate Zajednicke liste IDS-a i SDP-a predstavili su na konferenciji za novinare tajnik pulskog IDS-a Edi Gobo, predsjednik pulskog SDP-a Denis Martincic, nositelji lista za vijeca MO-a te IDS-ovi vijecnici Danijel Feric i Elena Gattoni.

- U posljednja dva mandata IDS i SDP vode Pulu, i to vrlo uspješno, te smo zbog toga ponovo odlucili zajednickim snagama nastupiti u utrci za vijeca mjesnih odbora. Nadamo se dobrom rezultatu i zbog toga što smo ponovo potvrdili europski prosjek jer smo ukljucili i ženski dio naše populacije medu kandidate, istaknuo je Gobo.

Danijel Feric je rekao da ce se 22. sijecnja u Puli za vijeca MO-a glasati na 16 glasackih mjesta. - Na prošlim izborima glasovalo je otprilike 15 posto Puljana. Ovoga puta ocekujemo veci odaziv. Na prošlim izborima dobili smo 12 od 16 mjesnih odbora, a ovoga puta ocekujemo pobjedu u svim MO-ima, istaknuo je Feric.

Šesnaest je nositelja zajednicke liste IDS-a i SDP-a na izborima za vijeca mjesnih odbora Pule. Massimo Brajuha nositelj je liste u Valdebeku, Alen Drandic u Šijani, na Kaštanjeru Valter Bilic, za MO Arena nositelj je Klaudio Paljar, za Monvidal Matija Rojnic, za Monte Zaro Nebojša Vukovic, za Vidikovac Boris Fornažar, za Stari Grad Sonja Fable, za Novu Verudu Draženko Janjuševic, za Busoler Daniel Dekovic, za Veli Vrh Vilim Lanca, za Verudu Lorna Zimolo, na Gregovici Mario Peruško, na Stoji Laura Valkovic, za MO Sispalc-Sveti Polikarp Ivan Lasic te za Štinjan Drago Maric.

HDZ-ovi kandidati u svim odborima

Kandidati HDZ-a na izborima za Vijeca mjesnih odbora predstavit ce se u svih 16 odbora, pa je ova stranacka opcija jedina uz koaliciju IDS-SDP koja ce se kandidirati na prostoru cijeloga grada.

- Slab interes za ove izbore govori u prilog tome da odbori nisu postali ono što su trebali, mjesto gdje se donose odluke. Oni za to nemaju ni ovlasti ni sredstva i to cemo pokušati promijeniti, navela je na predstavljanju kandidata prva HDZ-ovka Grada Lovorka Tomicic. Stranka ce, kako je navela, tražiti i da se vijecnicima vrate barem simbolicne naknade koje su im ukinute, mada ih gradski i županijski vijecnici i dalje primaju.



Marino Roce je nositelj liste za Veli Vrh, Zrinko Kajfež za Gregovicu, Ivanka Artukovic za Stari Grad, Tomislav Butorac za Vidikovac, Ivan Tikvic za Bulosoler, Ratko Matijevic za MO Arena, Marko Šteko za Šijanu, Zoran Glavocevic za Valdebek, Stipan Jelincic za Monvidal, Darko Kokan za Stoju, Damir Demirovic za Sveti Polikarp-Sisplac, Nina Stanic za Kaštanjer, Darko Smoljo za Štinjan, Janko Bradvica za Verudu, ?ildo Šaric za Novu Verudu i Srecko Šugic za Monte Zaro.

Kandidati Ladonje


Dušanko Babic-Beba i Nikola Zgonjanin s Ladonjine liste za Vijece Mjesnog odbora Štinjan u cetvrtak su ukratko predstavili što su dosad napravili te što planiraju u predstojecem mandatu.



- Zahvaljujuci svojoj snalažljivosti odbor je 2003. godine potpisao s tvrtkom Kamen Pazin rutu za prijevoz kamena do štinjanske luke. Do sada je na taj nacin prihodovano milijun i 850 tisuca kuna kojima su asfaltirane gotovo sve makadamske ceste. Trenutno na posebnom racunu imamo 256 tisuca koje cemo uložiti u daljnji razvitak naselja, naveo je Babic. Naveo je da ce oni inzistirati i na tome da mještani budu ukljuceni u odluke oko Brijuni rivijere. U novom mandatu, naveo je Babic, inicirat ce se uredenje stare jezgre naselja, odnosno Šaliža.

Nikola Zgonjanin, uz informaciju da je njihova lista najmlada, pozvao je sve sumještane da izadu na izbore jer, kako je naveo, glas za Ladonju najbolja je investicija za Štinjan.

Program liste HSU-HNS


Mjesni odbori ne smiju biti samo ures demokratskog društva nego prva stepenica lokalne samouprave putem koje gradani mogu sudjelovati u poboljšanju kvalitete i uvjeta života u vlastitom kvartu, kazala je na predstavljanju programa HSU-a i HNS-a za predstojece izbore za Vijeca MO-a nositeljica liste za odbor Nova Veruda Mirjana Antonelic.

- Grad treba dati MO-ima vece uvažavanje, ovlasti te potporu u realizaciji programa, poštivati kulturu komunikacije, odnosno odgovarati na upucena pitanja, te uvrstiti u sustav održavanja površine koje uredimo u sklopu Malih komunalnih akcija, jer u suprotnom je to bacen novac, rekla je Antonelic.



S njom su se složili Radenko Ognjenovic, nositelj liste u MO-u Veruda, te Luka Stancic, nositelj liste MO-a Sv. Polikarp-Sisplac. Listu za MO Busoler nosi Anita Vian, kojia nije bila na ovoj presici. (C. B. G., B. P., I. N. T.)


Podijeli: Facebook Twiter