Predstavljeni kalendar i nosac zvuka XII×II

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kalendar XII×II u izdanju Upravnog odjela za kulturu Istarske županije predstavljen je u petak u Muzeju suvremene umjetnosti Istre. Ovogodišnja je tema erotika, selektor za likovni dio bio je Vedran Šilipetar, dok se za onaj glazbeni pobrinuo Marijan Jelenic.

- Rijec je o minijaturnom projektu velikog zamaha, vrlo znacajnog za likovne i glazbene umjetnike, a prije svega tu je bitan kontinuitet, buduci da znamo da je Pula grad diskontinuiteta. Ovo je cetvrta godina zaredom da se ostvaruje takav projekt, a svake godine drugi izbornici selektiraju radove, odnosno umjetnike, rekla je ravnateljica MSUI-ja Gorka Ostojic Cvajner.

Ona je istaknula da je glavni krivac za pokretanje ovog projekta županijski procelnik za kulturu Vladimir Torbica, koji se potom zahvalio selektorima i suradnici Mladenki Batalic na dobro obavljenom poslu. Objavio je da je župan dodijelio stipendiju do kraja školovanja mladom umjetniku Gorana Farkaša. Rijec je o stipendiji koju Županija dodjeljuje mladim talentiranim umjetnicima.

Vedran Šilipetar i Marijan Jelenic rekli su da su zadovoljni ishodom projekta te su se zahvalili svim umjetnicima koji su uvršteni u kalendar, odnosno CD.

U CD-u su zastupljeni, po izboru Marijana Jelenica: Dina Rizvic, Kristian Terzic Sextet, Veja, Danijel Damjanovic, Clavius, Mauro Giorgi, Tutankhamon Space Machine, Salelego, Sanel Isanovic, East Rodeo, Loell Duinn i Robert Matysiak, te kao bonus pjesma "Posidonija" Marijana Jelenica.

Od likovnih umjetnika zastupljeni su: Elvis Berton, Josip Diminic, Lara Kobal, Amina Konate Visintin, Antun Motika, Martina Ponjavic, ?ani Celija, Tea Bicic, Hari Vidovic, Bojan Šumonja, Maria Curcic i Predrag Spasojevic.

Program je upotpunjen glazenim intermezzom u izvedbi Domagoja Miškovica i Dušana Kranjca te dua Livio Morosin-Vedran Šilipetar.

Do danas je u ovome projektu sudjelovalo tristotinjak autora, a sva do sada uvrštena likovna djela mogla su se pogledati u Muzeju suvremene umjetnosti, kome su poklonjeni i svi dosadašnji nosaci zvuka. (V. BEGIC)


Podijeli: Facebook Twiter