Predstavljeni istarski ljetni sajmovi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pulskoj Turistickoj zajednici predstavljena su tri ljetna sajma. Rijec je o sajmu istarskih suvenira Istrian hand made, sajmu istarskih gurmanskih proizvoda Istra gourmet i sajmu istarskih gurmanskih proizvoda i suvenira Istra mix.

Turisticka zajednica grada Pule u suradnji s Turistickom zajednicom opcine Medulin, Turistickom zajednicom opcine Fažana te Obrtnickom komorom Istre vec sedmu godinu zaredom organizira ljetni sajam istarskih suvenira Istrian hand made.

Svaki tjedan, pocevši od petka 15. lipnja do 15. rujna, obrtnici ce izlagati, prodavati i proizvoditi suvenire i rukotvorine, i to ponedjeljkom i utorkom od 20 do 23 sata u Puli, srijedom u Fažani, cetvrtkom u Medulinu i petkom u Premanturi.

Na Istrian hand made sajmu ove godine sudjelovat ce obrt Lucars Roberta Celica iz Pule koji ce izlagati istarske motive u keramici, "Andarte" Deana Andacica i Staklopuhacki obrt Lancin Marka Celije koji ce nuditi ukrasne i uporabne predmete od stakla.

Gordana Kolic iz Pule izlagat ce predmete od modelirane žice, OPG Krsan Milana Krsana iz Svetvincenta proizvode od lavande, Stanko Mofardin iz Vrsara te Boris Glišic i Nadija Radola iz Pule nudit ce istarske motive u kamenu, Ivan Bazdanovic iz Pule ukrasne predmete i nakit od maslinovog drva, a Vetro Miani iz Umaga unikatni murano nakit.

Feruco Pekica iz Svetvincenta prodavat ce proizvode od lavande, obrt Luisa iz Banjola ukrase i uporabne predmete od keramike, Bauman iz Buzeta keramiku s motivima glagoljice, Darko Vitasovic iz Marcane tradicionalne istarske instrumente, sprte i košare, OPG Predan iz Vodnjana sapune, kreme i balzam za usne od ljekovitog bilja, dok ce Domaca radinost Svjetlane Pucic nuditi fotografije.

Sajam istarskih gurmanskih proizvoda ove ce se godine održati trecu godinu, i to u istom razdoblju, od 15. lipnja do 15. rujna od 20 do 23 sata. Ponedjeljkom ce biti u Medulinu, utorkom u Premanturi, srijedom u Fažani, cetvrtkom u Barbarigi i petkom na pulskom Forumu.

Na Istra gourmetu ove godine sudjelovat ce obrti Buršic iz Vodnjana s pršutom, ombolom i kobasicama, Vesna sir iz Loborike sa sirom i mlijecnim proizvodima, OPG Fiore iz Krnjalože s maslinovim uljima i marmeladama, OPG Benazic iz Pule s vinima, rakijama i vinskim octom, Zigante iz Plovanije s proizvodima od tartufa, Obrt Franko iz Pule sa smokvenjacima i marmeladama, OPG Terlevic iz Sv. Lovreca sa suhim kolacima i zacinskim biljem, a OPG Štokovic iz Pule s medom. Osim njih, u svakom mjestu nastupaju i lokalni proizvodaci maslinovog ulja.

Sajam istarskih gurmanskih proizvoda i suvenira Istra mix - Istrian hand made & Istra gourmet održavat ce se od sredine do sredine rujna subotom u Puli i Medulinu te nedjeljom u Premanturi od 20 do 23 sata, kao i prethodna dva sajma. Sudionici su izlagaci koji izlažu na Istrian hand madeu i na Istra gourmetu te dva nova izlagaca OPG Bodiš iz Pule, proizvodac meda, i OPG Komparic iz Pule, proizvodac maslinovog ulja i proizvoda od smokve. (S. ZRINIC TERLEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter