Predstavljeni filmovi volontera kina Valli

Veseli volonteri kina Valli
Veseli volonteri kina Valli

Premijerno prikazivanje kratkih informativnih filmova koje su realizirali volonteri kina Valli održano je sinoć u jedinom pulskom kinu. Radi se o filmovima koje su volonteri snimali pod mentorstvom Zorana Mikletića, a na njima je bilo osmisliti i realizirati ih. Radi se o jednostavnim uradcima koji su okupljenim pod nazivom "Voli kino!", a namijenjeni su prikazivanju prije filmskih projekcija.

Naime, konačni cilj ovih kratkih filmića je naučiti gledatelje pravila ponašanja u kinu. Pet filmova naslovljenih "Pokupi smeće", "Fast food", "Toplo-hladno", "3D naočale" i "Galama na zabavan način" prikazuje kako se, primjerice, nije dozvoljeno ponašati, što je dozvoljeno unositi ili iznositi iz kina ili ne ostavljati za sobom.

"Voli kino!" je ujedno i naziv izložbe fotografija volontera u foajeu kina nastalih tijekom snimanja na filmskom setu, a svojevrsna je zahvala njihovom doprinosu u boljem radu kina. Izložbu o kino volonterima Tamari Mrganić, Mihaeli Cenkovčan, Deanu Iliću, Sabini Softić, Marinu Jankoviću, Tini Letić, Meliti Čikadi, Dori Šagovac, Martini Vuković, Martini Božac, Ioanni Pshalidi Koželj i Adamandii Sofii Pashalidi Koželj moguće je pogledati do 2. lipnja. (B. V.)

 


Podijeli: Facebook Twiter