Predstavljene prve dnevne novine za iPad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medijski mogul Rupert Murdoch predstavio je novi projekt koji bi trebao revitalizirati koncept dnevnih novina, casopis The Daily. Rijec je o dnevnim novinama koje svakodnevno izlaze iskljucivo na Appleovom tabletu iPad, a ažuriraju se nekoliko puta dnevno.

The Daily košta 0.99 dolara tjedno ili 40 dolara godišnje, a svako izdanje donosi preko sto stranica originalnog sadržaja. Kupci ce ga dobivati automatski putem iTunesa, a pretplata se obnavlja na tjednoj ili godišnjoj bazi.

Murdoch i njegov News Corp. je zaposlio preko sto ljudi na ovom projektu, a pri izradi The Dailyja puno je pomogao i Steve Jobs i Apple koji se potrudio da iskustvo citanja ovih dnevnih novina na iPadu uistinu bude vrhunsko.

Naravno, tu su i opcije za dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter, a linkovi u tekstovima ponekad ce vas odvesti izvan samog casopisa na neki vanjski sadržaj na Internetu.

Dojmovi onih koji su imali prilike procitati prvi broj The Dailya su podijeljeni: svi hvale multimedijsku prezentaciju, prekrasne fotografije i bogatstvo sadržaja, no mnogi su ustvrdili da je sadržajno The Daily malo tanak, pogotovo što se tice originalnih novosti.

No, ovo je tek pocetak, tek za koji mjesec vidjet cemo jesu li korisnici iPada prihvatili The Daily, te kako ce se ovaj projekt sadržajno razvijati.


Podijeli: Facebook Twiter