Predstavljene "Kaskade života" Slavice Božičević

Davor Terzić, Ivan De Villa, Slavica Božićević, Ivana Prakaturović i Snježana Josipović (M. Me.)
Davor Terzić, Ivan De Villa, Slavica Božićević, Ivana Prakaturović i Snježana Josipović (M. Me.)

Zbirka poezije i proze Slavice Božićević "Kaskade života" predstavljena je sinoć u Domu kulture u Rovinju. O knjizi su, osim same autorice, govorili Ivan De Villa, urednik knjige i predsjednik Kulturno-likovnog društva Rešetari iz Rešetara, koje je izdavač knjige, te magistrica kroatistike Ivana Prakaturović.

Moderatorica večeri bila je rovinjska književnica i pjesnikinja Vesna Terzić. Prakaturević je istaknula da su danas, baš kao što je pred sto godina A. B. Šimić rekao, pjenici čuđenje u svijetu jer, unatoč žurbi i jurenju, pronađu vremena, poput Slavice Božićević, za pisanje.

- Poruke pjesnika govore vječno, zaključila je Prakaturović te je naglasila da se kroz stihove pjesnici bore protiv zaborava i u toj borbi uvijek pobjeđuju.

Knjigu je Božičević posvetila kćerki Tamari, a obuhvaća razne tematike. Božićević je naglasila da su stihovi zapravo lijek i vrsta terapije.

Rođena je u Zagrebu, životni ju je put odveo u Švedsku, a Rovinj je danas njezin dom.

Glazbeni gosti koji su doprinijeli ugodnoj atmosferi na predstavljanju knjige bili su Davor Terzić i Orijana Vozila.

De Villa i Prakaturović predstavili su i druge publikacije KLD-a Rešetari - 15. zbirku pjesnika koji njeguju hrvatske pjesničke riječi u Hrvatskoj i izvan domovine te četvrto izdanje zbornika mladih pjesnika. (M. Me.)


Podijeli: Facebook Twiter