Predstavljena zbirka Dejana Martića

Recenzentica Štiglić Vidović i autor Dejan Martić
Recenzentica Štiglić Vidović i autor Dejan Martić

Zbirka pjesama "Zagrizi u ljubav" mladog umaškog autora Dejana Martića predstavljena je ovih dana u Gradskoj knjižnici u Umagu.

Njegov književni prvijenac plod je pohađanja radionice kreativnog pisanja koju je osmislio književnik Zlatan Varelija, koji je ujedno i urednik zbirke.

Varelija je na predstavljanju istaknuo da je ovo prva knjiga u biblioteci "Prvi koraci" bujskog ogranka Matice Hrvatske, namijenjenoj mladim stvaraocima koji se prvi puta javljaju pisanom riječju.

- U skladu s njegovim životnim iskustvom, bilo bi čudno da u najvećem broju pjesma ne prelama sukobe između iluzija i zbilje, čarolije ljubavi i ožiljke razočaranja, rekla je Vedrana Štiglić Vidović, recenzentica knjige i voditeljica radionice koju je dvadesetdvogodišnji autor pohađao.

Štiglić Vidović istaknula je da su u njega "tuge tihe, cjelovi sneni, a krhotine prihvaća bez kletve." Dodala je kako autor osobne spoznaje pretače u stihove o neminovnosti prolaznosti, žudi za novim vidicima, za toplinom čovjeka.

Dodala je kako je zbirka nagovještaj pjesnika koji je uspio rasprsnuti dvojbe i strepnje početnika uspješno zakoračivši preko praga anonimnosti, te najavila kratku priču koju autor upravo piše i skoru premijeru njegove jednočinke u umaškom amaterskom dramskom kazalištu.

Martić se osvrnuo na početke svoga stvaralaštva koji vode još u osnovnoškolske dane te pozvao mlade stvaraoce da nastave s radom jer će jednog dana netko prepoznati njihov trud.

Predgovor zbirci je napisao je književnik Tomislav Milohanić, grafičko oblikovanje izradio David Ivić, a tiskana u Grafomarku u Zagrebu. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter