Predstavljena udruga "Probudi se" u MMC-u Luka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Damir Bošnjak i Nataša Petric Tasha su na konferenciji za novinare predstavili projekt "Glazbom protiv siromaštva" novoosnovane udruge "Probudi se".

Udruga je nastala nadovezujuci se na uspješne Facebook humanitarce koji sada djeluju u osam gradova, a osnovana je s ciljem pomaganja socijalno najugroženijim kategorijama društva, s naglaskom na pružanje konkretne pomoci korisnicima puckih kuhinja, skloništa za beskucnike, osobama s teškim invaliditetom te teško oboljelim osobama.

"Na projektu "Glazbom protiv siromaštva" poceli smo raditi prije devet mjeseci, a prvotna nakana bila je osnovati Band Aid koji bi sacinjavali brojni glazbenici iz Istre, ali i ostalih dijelova Hrvatske zato što želimo pokrenuti cijelu državu.

Živimo u vrijeme teške ekonomske krize i ljudske otudenosti i svakodnevno smo suoceni s brojnim tužnim i teškim ljudskim sudbinama. Kao udruga, svojim djelovanjem, a najviše pjesmom, želimo pokrenuti najširi krug ljudi svih struktura da svi zajedno imamo malo više razumijevanja za potrebite", kazao je Bošnjak.



Prvi zadatak udruge bit ce pjesma pod nazivom "Pokreni se" koju ce uglazbiti i otpjevati glazbenici iz raznih miljea - opere, rocka, urbane glazbe i etno izricaja.

"Vjerujemo u cuda i zato smo tu da ih realiziramo. Što se pjesme tice, autor glazbe je Tonci Horvat, a autor teksta Damir Bošnjak. Pjesma odlicno zvuci, a nadamo se da ce sve verzije biti gotove do kraja studenog. Imamo u planu izdati nosac zvuka kao i videospot koji ce snimiti Zoran Mikletic. Imena izvodaca kazat cemo vam krajem ljeta, kada budemo ostvarili sve kontakte, a za prosinac imamo u planu jedan veliki humanitarni koncert. Svi prihodi od nosaca zvuka i koncerta ici ce u humanitarne svrhe, a ove godine smo odlucili pomoci beskucnicima", kazala je Petric.

Bošnjak i Petric zahvalili su se Tatjani Kaštelan, ravnateljici Radio Pule, koja je projektu dala potpunu podršku, kao i cijeli Hrvatski radio i HRT, u cijim ce se studijima diljem zemlje snimati pjesma "Pokreni se". Oni su ujedno i pozvali sve gradane i institucije da ih podrže i da se aktivno ukljuce u ovaj projekt. Više informacija o udruzi i njihovom projektu moguce je pronaci na internetskim stranicama www.probudise.hr. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter