Predstavljena sportska odjeca hrvatskih olimpijaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na bazenu Mladosti uz Savu predstavljena je sportska odjeca i obuca koju ce nositi naši sportaši na Olimpijskim igrama u Londonu.

"Uvjeren sam da ce se naši olimpijci ugodno osjecati u sportskoj opremi s prepoznatljivim hrvatskim obilježjima te da cemo ih puno puta vidati u nastupnim trenirkama koje su svi dužni nositi na ceremonijama dodjele medalja", kazao je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Glavni tajnik HOO-a Josip Cop naglasio je kako je oprema napravljena u rekordno kratkom roku i najavio mogucnost da suradnju s kineskom partnerom "361 stupanj" iz Xiamena nastave i u narednom olimpijskom ciklusu.

Odjecu su predstavili olimpijci koji ce je i nositi u Londonu, ali i nekoliko mladih sportaša koji ce u buducnosti nastupiti na OI. Manekeni su bili Ivana Lovric, Andrea Penezic, Sonja Bašic, Jelena Grubišic, Vesna Milanovic Litre, Emanuela Salopek, Anton Glasnovic, Bojan Jovanovic, Nenad Žugaj, Neven Žugaj, Andrej Gacina i Ivan Marceloic, Ivan Pisk i Domagoj Belamaric.

Inace, danas ce vijece HOO-a odrediti ime sportaša ili sportašice koji ce nositi hrvatsku zastavu na otvaranju OI u Londonu, a prva i najbrojnija skupina naših olimpijaca otputovat ce u London 23. srpnja, cetiri dana prije službenog otvaranja XXX. olimpijade modernog doba koja ce se održati od 27. srpnja do 12. kolovoza. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter