Predstavljena pjesma "Da mi tebe Istro ni"

"Da mi tebe Istro ni" pjevaju Serđo Valić i Lidija Percan na ognjišću u "Ogradama" (M. RIMANIĆ)
"Da mi tebe Istro ni" pjevaju Serđo Valić i Lidija Percan na ognjišću u "Ogradama" (M. RIMANIĆ)

Pjesma "Da mi tebe Istro ni" u izvedbi Serđa Valića i Lidije Percan predstavljena je u Agroturizmu "Ograde" u Katunu Lindarskom.

Autor teksta je Bratislav Zlatanović, autor glazbe Žare Siriščević, a aranžman je napravio Mauro Giorgi koji je i snimio ovaj, prvi, duet istarskih pjevačkih zvijezda poniklih iz drevnog Raklja.

Valić je, kaže, dosta surađivao s istarskim glazbenicima kao što su klapa Motovun ili Rino Pavletić, ali suradnja s Lidijom Percan je ipak nešto što se pamti. Do toga nije došlo preko noći, jer već nekoliko godina, priznaje Valić, čeka pjesmu prikladnu za duet s Prvom damom istarske zabavne glazbe.

"Bratislav Zlatanović, tekstopisac i prijatelj nazvao me jednog dama i rekao: Mislim da imam jednu dobru pjesmu za tebe i Lidiju. Jednom sam mu bio napomenuo da želim snimiti pjesmu s Lidijom, a on to nije zaboravio.

Preslušao sam pjesmu i odmah sam mu odgovorio to je to. Nazvao sam potom Lidiju koja se, čim je čula pjesmu složila s idejom da je snimimo zajedno. Drago mi da smo pjesmu, koja je sada tu, koja je po mom mišljenju dobra, snimili. Moram reći da je s Lidijom lijepo raditi jer ona je jedna emotivna osoba. Mislim da smo napravili pjesmu koja neće trajati dan, dva, mjesec ili godinu već zauvijek", kaže Valić.

"Lidiju znam od malih nogu i bila mi je podrška u dosadašnjem radu, a suradnja na pjesmi Da mi tebe Istro ni bila je doista pravi užitak i veliko zadovoljstvo", zaključuje Valić.         

"Serđo je mlad pjevač, ali nije neiskusan", kaže Lidija Percan o svom popularnom sumještaninu. On se, dodaje, još traži, i još mora mnogo kruha pojesti da dostigne ono što želi. "Nikad do sad nismo zajedno pjevali i zato mi je drago da došlo ove lijepe suradnje. On me je nazvao i rekao da ima pjesmu koju bi želio sa mnom snimiti. Rekla sam mu neka mi pročita tekst, a zatim mi ga je otpjevao. Čim sam čula pjesmu pristala sam, jer nije teško žabu u vodu natjerat. Pozvala sam ga da dođe kod mene pa da zajedno uz klavir vidimo što ćemo napraviti. Meni se svidio tekst, ali ipak sam ga malo prilagodila i mislim da je sada uredu to što pjevamo", kaže Lidija Percan.

Međutim, žali što se malo čuje istarske pjesme na radio programima, vrti se, kaže, sve i svašta, ali malo je prave istarske pjesme. Iako ima lijepih istarskih pjesama, ne vrte se. Na zna zašto je tako. To je žalosti, a na pitanje hoće li "Da mi tebe Istro ni" postati hit odgovara: "Teško je reći hoće li publika prihvatiti pjesmu, ali mislim da ovu hoće jer je pijevna i lijep joj je tekst. Zapravo to je jedna lijepa pjesma." (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter